életet mentenek

2021.10.14. 20:00

Fontosak a szűrések, egészségnapot szerveztek Arácson

Rámutatott a járványhelyzet is, hogy a legnagyobb érték az ember számára az egészség, így érvelt egyebek mellett Fabacsovics Zoltán, az Arácsért Alapítvány kuratóriumi elnöke az egészségnap mellett, melyet az elmúlt hétvégén szerveztek meg rendkívül nagy érdeklődés kíséretében a helybeli népházban, illetve az orvosi rendelőkben.

Kovács Erika

20211009 Balatonarács Egészségnap a népházzban. Dr. Szakács István főrvos előadása. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fontosnak tartják az emberek az egészségüket, ezt mutatta, hogy nagyon sokan érkeztek a különféle szűrővizsgálatokra, Balatonfüred arácsi városrészén rendezett egészségnapra. A résztvevők különféle szűréseken vehettek részt a helyi orvosi rendelőkben, így lehetőség adódott belgyógyászati, urológiai, bőrgyógyászat, valamint mozgásszervi vizsgálatra.

A szakorvosok folyamatosan arról beszéltek, hogy mekkora jelentősége van az időnek, ugyanis minél előbb kiderül egy betegség, annál nagyobb esély van a teljes gyógyulásra. Ebben meghatározóak a különféle szűrővizsgálatok. Mindemellett az érdeklődők érdekes előadásokon is részt vehettek, így Szakács István, a Zirci Erzsébet Kórház főorvosa, reumatológusa, mozgásszervi és rehabilitációs szakorvos Egyenes derékkal címmel beszélt egyebek mellett a problémák megelőzéséről, illetve a gyógyításról.

Szakács István, a Zirci Erzsébet Kórház főorvosa, reumatológusa, mozgásszervi és rehabilitációs szakorvos Egyenes derékkal címmel beszélt egyebek mellett a problémák megelőzéséről, illetve a gyógyításról Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ács Károly, a balatonfüredi Rendelőintézet igazgatója és főorvosa Járványokról és egyéb nyavalyákról címmel interaktív előadáson utalt a téma legfőbb jellemzőire. Az egészségnapon bemutatkozott a közönségnek az Arácsiak Egészségéért Alapítvány, a Gyöngyvirág Onkológiai Egyesület pedig egészséges ételekkel kínálta az embereket.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az Arácsért Alapítvány vezetése, illetve tagjai rendkívül fontosnak tartják az egészséget, folyamatosan és nagyon aktívan szervezik a különféle programokat, melyek a résztvevők fizikai, szellemi és lelki egészségét is szolgálják. Nemrég pedig a szívproblémánál életmentő készüléket, defibrillátort vásároltak, amit a népházban helyeztek el. Szakemberektől mindenki megtanulhatja a használatát, illetve az eszközzel történő újraélesztést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában