Társadalmi munkában végezték el a járdafelújítást Bakonyszentivánon

Új orvosi eszközökkel javult a betegellátás az egyre szépülő községben. A helyiek felújított járdákon, árnyékot adóvá cseperedő facsemeték közt sétálhatnak.

Laskovics Márió

A felújított járdákat nemzeti színű szalag átvágásával adta át Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Fehér Mária címzetes főjegyző és Frum István polgármester

Forrás: önkormányzat

Orvosi eszközöket és felújított járdákat adtak át ünnepélyesen, valamint fákat ültettek el hétfőn. Fehér Mária címzetes főjegyző Benedek Elek Az öreg faültető éneke című versrészletével köszöntötte a jelenlévőket a faluközpontban, majd Frum István polgármester ismertette a fejlesztéseket.

A faluközponti faültetésben részt vállalt Frum István polgármester mellett Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is Fotó: önkormányzat

Mint mondta, a MFP-ban 4 millió forintot nyertek a Zrínyi utcai járda anyagköltségére. A kivitelezést a pályázati előírás szerint társadalmi munkában valósították meg. Egymillió forint értékű orvosi eszközökkel javultak az egészségügyi ellátás tárgyi feltételei. A Béke utca páros oldalán 4,5 millió forintos belügyminisztériumi támogatásból és másfél millió forint önerőből újulhatott meg a járda. A páratlan oldalt saját forrásból térkövezték le, a közfoglalkoztatottak és a képviselő-testület tagjainak kétkezi munkájával.

– A tiszta és virágos Veszprém Megyéért közterület-szépítési versenyen kiváló minősítést kaptunk. Köszönet azoknak, akik segítették és részt vettek a zöldterületek gondozásában, virágosításában. Az agrárminisztérium által indított településfásítási programban harminc díszfát igényeltünk: amerikai hárs, gömb szivarfa, királydió, kislevelű hárs és közönséges nyírfákat ültettünk el négy helyszínen, a temetőben, a régi temetőben, a játszótéren és a faluközpontban – tudtuk meg a polgármestertől.

A felújított járdákat nemzeti színű szalag átvágásával adta át Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Fehér Mária címzetes főjegyző és Frum István polgármester Fotó: önkormányzat

– A fák megkötik a szén-dioxidot, javítják a talaj és a levegő minőségét, az egyre forróbb nyarakon árnyékot nyújtanak, ráadásul a nagyobb zöldfelület javítja az itt élők közérzetét. Fát a jövő nemzedéknek ültet az ember. A fa növekedése az élet, a gyarapodás. A törzse, ahogy kérgesedik, idővel még szebb és erősebb lesz, ahogy a mi falunk is. Legyenek az elültetett fák életünk, közös utunk és céljaink jelképei – hangzott el beszédében.

Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntőjét követően nemzeti színű szalag átvágásával adták át a felújított járdaszakaszokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában