Barangolások a Bakonyban és Négy évszak a Bakonyban – Kötetbemutató Várpalotán

A Mecsek, a Zselic, a Pilis és a Visegrádi-hegység, valamint a Vértes és a Gerecse természeti értékeinek, növény- és állatvilágának bemutatása után ezúttal a Bakony tájaira kalauzolnak el Müller Nándor új kiadványai.

Szabó Péter Dániel

Mintegy 26 ezer fotót készített bakonyi túrái során Müller Nándor

Fotó: Szabó Péter Dániel

A Barangolások a Bakonyban és a Négy évszak a Bakonyban című kötetet a napokban mutatta be a szerző a várpalotai Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

Müller Nándor a természet szeretetét gyerekkorában szívta magába. Mint mondja, minden hétvégén kirándult, túrázott, természetfotósként pedig mindig is jó érzéke volt ahhoz, hogy észrevegye a rejtett szépségeket is. Tizenkét évvel ezelőtt, 2009-ben adta ki a túrázás és a természet szerelmeseinek szánt első kötetét.

– Pécsi származásúként egyértelmű volt, hogy a Mecsekről készül az első kötet. Aztán néhány évvel később megjelent a Zselicről, majd Vértesről és a Visegrádi-hegységről is, idén májusban pedig a Bakonyt bemutató két kötet – mondta el a szerző, akitől megtudtuk, a kiadványoknak hosszú előéletük van. Müller Nándor két évig járta a Bakonyt, több mint ezer kilométernyi gyalogútja során körülbelül 26 ezer fotót készített.

Mintegy 26 ezer fotót készített bakonyi túrái során Müller Nándor Fotó: Szabó Péter Dániel

A Négy évszak a Bakonyban című ismeretterjesztő fotóalbum a Bakony növény- és állatvilága mellett a legszebb tájakat és a vidék épített örökségét mutatja be. A Barangolások a Bakonyban című túraajánló pedig számos sétát, kirándulást és bakancsos túrát kínál a kirándulni vágyóknak.

– A Bakonyról most jelent meg először fotóalbum, 168 oldalon több mint 300 kép mutatja be a természeti szépségeket. A kiskönyv pedig a barangolásról szól, bakancsos turistáknak készült. Tizenhét séta, harminchét kirándulás és hét bakancsos túra található benne – sorolta Müller Nándor, aki szerint Várpalota és környéke is bővelkedik a szebbnél szebb kirándulóhelyekben. Személyes kedvence a Várvölgy és Bátorkő vára, de a rejtett természeti kincsek is vonzzák a fotóst.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában