Gazdag programokkal tartották meg a Bárdos-napokat a tapolcai iskolában

Némi módosítással, de meg- tartotta hagyományos Bárdos-napi rendezvényeit a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola székhelyintézménye.

Szijártó János

Fotó: Szijártó János/Napló

A járványhelyzetre való tekintettel elmaradtak a területi tanulmányi versenyek, ám gazdag programok várták az iskola tanulóit. Az alsó tagozatosoknak Márton-napi játszóházat szerveztek a pedagógusok. Az első és a második évfolyam tanulói ellátogattak a Városi Múzeumba, ahol a gyerekeket Szilaj Rezső történész fogadta, aki felidézte a régi iskolák hangulatát az egykori kántorház falai között.

Fotó: Szijártó János/Napló

A harmadik-negyedik osztályosokat Hangodi László főmuzeológus hívta el egy föld alatti utazásra a rendkívüli tanóra keretein belül. A gyerekek választ kaptak arra, hol épült az első vár, hol állt az elveszett Szent Miklós-templom, és hogy jártak-e Tapolcán honfoglaló magyarok. Volt olyan osztály, amelyik a föld alatt kalandozhatott, ők ugyanis a Tapolcai-tavasbarlangban jártak. A képzőművé- szeti kiállításra Tapolca várossá nyilvánításának 55. évfordulója témában várták az alkotásokat. Érkeztek is munkák szép számmal, melyek az iskola aulájában tekinthetők meg.

Fotó: Szijártó János/Napló

A felső tagozatosok számára is izgalmasan telt ez az időszak, ők a város különböző pontjaihoz kapcsolódóan kaptak feladatokat. Érdekességként hatott számukra, hogy megszokott dolgokat némileg másképp láttatta velük a játékos feladatsor. Ennek részeként több helyszínen jártak, egyebek között a Katonai emlékparkban, a Hősök terén, a könyvtárban és a múzeumban, a Malom-tónál, a Köztársaság téren. Az út során kapott kérdésekre adott válaszok végül egy rejtvény megfejtését eredményezték. A betűkből az egykori igazgató, a 2016-ben elhunyt Tóth József neve kerekedett ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában