Remélhetőleg eredményre vezet

2021.11.25. 07:00

Kamerával figyelik a Damjanich utcai hulladéktárolót

A mobil kamerák idén tavasszal megkezdett telepítése jó irány – fogalmazott Gerstmár Ferenc sajtóközleményében.

Napló-információ

Forrás: Pixabay

Az önkormányzati képviselő szerint Veszprém jelentős problémái közé tartozik az illegális hulladéklerakás. A város számos pontján ismétlődően találkozhatunk kihelyezett lommal vagy hulladéktárolók mellett hagyott szemeteszsákokkal. A helyzet javulásához intenzív intézkedésekre van szükség. A mobil kamerák idén tavasszal megkezdett telepítése jó irány, de az eddigi szám sokszorosát kell üzembe állítani. 

Ebbe a sorba illeszkedik a legújabb térfigyelő kamera is, amelyet a napokban szereltek fel a Damjanich János utca központjában, a hulladéktárolóknál egy, az általa már többször javasolt helyszínen. Reméljük, ez eredményre vezet az elhagyott hulladékkal és más szabálysértésekkel kapcsolatban az adott területen fogalmazott a képviselő. 

Hozzátette: hosszabb távon csak akkor birkózhatunk meg a problémákkal, ha sikerül elérni a lakossági hulladék mennyiségének csökkentését. Erre vonatkozó ajánlásokat a Jutasi úti lakótelepet érintő friss klímastratégia-tervezet is tartalmaz. Előrelépést jelenthet továbbá a Haszkovó utcai garázstelepen kialakítandó hulladékudvar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában