Ünnep

2021.12.01. 19:20

Megáldották a gannai betlehemet

Idén felekezettől függetlenül ismét szép számmal vettek részt a gannai betlehem felszentelésén, illetve a hagyományos gyertyagyújtáson.

Polgár Bettina

Nagy Ottó (balra) megosztotta adventi gondolatait a jelenlévőkkel

Forrás: önkormányzat

Nagy Ottó, Ganna polgármestere elmondta, 17. alkalommal állítottak betlehemet ebben az esztendőben, melynek hagyományát Tardos Réka teremtette meg a településen.

 

Az ünnepi program a falu főterét díszítő óriás adventi koszorú megáldásával kezdődött, majd a plébánia előtti téren felállított betlehemhez sétáltak át a résztvevők. Itt a polgármester megosztotta adventi gondolatait a jelenlévőkkel, ezt követően pedig Reichardt György plébános megáldotta a betlehemet és a hozzá tartozó adventi koszorút. A gannai templomi kórus magyar és német énekekkel tette még szebbé az ünnepet.

 

Végezetül a szokásokhoz híven beszélgetés, tea és forralt bor kortyolgatása mellett, a helyi asszonyok által készített sütemények elfogyasztásával  zárult az esemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában