Módosítások vasárnaptól

2021.12.11. 07:02

Változik a veszprémi helyi járatok menetrendje

Több menetrendi módosítást bevezet és régi-új járatot is közlekedtet vasárnaptól a V-Busz Kft.

Marton Attila

Sűrűbben közlekednek majd az 5-ös buszok

Forrás: Balogh Ákos/Napló

- A V-Busz Kft. folyamatosan nyomon követi az utazóközönség jelzéseit. A legutóbbi, idén augusztusi menetrend-módosítás óta eltelt rövid időszak lakossági jelzései alapján kisebb módosítások lépnek életbe december 12-én, vasárnaptól - közölte Polgári István, a V-Busz Kft. ügyvezetője. Kiemelte, a legfontosabb változtatások közé tartozik, hogy a 7-es járat újra közlekedik a Cholnoky-lakótelep kedvezőbb kiszolgálása érdekében. A Dózsaváros hétvégi közlekedését segíti az 5-ös járatok gyakoribb közlekedtetése. 

- Az 5-ös autóbuszok hétvégén 720 óráig az eddigi 60 helyett 30 percenként járnak. A gyakrabban közlekedő autóbuszjáratok megoldást kínálnak a többször megfogalmazódott, ám a vasúti hangolás kötöttsége miatt eddig csak részben kezelt igényre, hogy a buszjáratok közlekedése a hétvégi napokon jobban igazodjon a templomi istentiszteletek időpontjához - fogalmazott az ügyvezető.

Polgári István a Naplónak nyilatkozva kifejtette, az 5-ös autóbuszok egy része a Haszkovó fordulóig közlekedik majd 15-ös járatként, így ezek kapcsolatot teremtenek a Jutasi úti lakótelep északi térsége és a Dózsaváros között. 

A változtatások javítják a vasúti csatlakozást is. 

– Annak érdekében, hogy a vonattal érkezők autóbusszal történő továbbutazása a vonatok néhány perces késése esetén is biztosított legyen, a buszjáratok indulási időpontját néhány perccel kitoltuk. Ez valamennyi, a vasútállomást érintő járat indulási idejét érinti – hívta fel a lakosság figyelmét a V-Busz Kft. ügyvezetője. 

A busztársaság kis mértékben bővíti a Veszprémi Sport­uszodát megközelítő járatok számát, valamint újból bevezetik a színházjáratokat. – Korábban létezett egy ilyen autó­buszvonal, ami a színháztól indulva egy nagy körben végigjárta a lakóterületeket. A közgyűlés döntése alapján hetente mintegy négyszer ismét közlekedni fognak ezek a járatok a Petőfi Színháztól – mondta el Polgári István. A V-Busz Kft. ügyvezetője hozzátette, a módosításokat valamennyi esetben az utasok visszajelzései, javaslatai alapján vezetik be. 

Az ügyvezető kérdésünkre elmondta, a V-Busz éves teljesítménykibocsátása több mint 2,3 millió kilométer. A közgyűlés által a napokban elfogadott módosítások közel 35 ezer kilométerrel növelik ezt a teljesítményt, aminek a költségvonzata 25 millió forint. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában