Lakossági fórum Zircen

2022.03.17. 20:00

Soltész Miklós államtitkár: A tűzharcok miatt megfelelő válságkezelésre van szükség

Szörnyű háború dúl a szomszédunkban, ami átírja történelmünket – szögezte le Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a zirci lakossági fórumon, ahol köszönetet mondott a helyieknek az Ukrajnából menekülők segítéséért, befogadásáért, az adományaikért.

Rimányi Zita

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Szavai szerint még nincs vége az otthonaikat kényszerűségből elhagyók tömeges érkezésének, mintegy nyolcszázezer emberre lehet számítani. Elhangzott, hogy sok még a teendő velük kapcsolatban, akár azért, mert rokonaikhoz szeretnének eljutni különböző országokba, akár azért, mert elveszítették és szeretnék megtalálni őket. Munkakeresésük terén szintén. 

A kötetlen beszélgetésre lehetőséget nyújtó találkozó házigazdája után vendége, Soltész Miklós államtitkár beszélt, aki e posztján az egyházi és a nemzetiségi kapcsolatokért felelős. Úgy véli, hogy a tűzharcok miatt megfelelő válságkezelésre van szükség és hangsúlyozta: egészen más most a helyzet, mint a korábbi migránsáradat idején, amikor főként fiatal férfiak jelentek meg hazánkban, akiknek a problémáját szerinte eredeti lakóhelyükön kell kezelni. Most zömében megtört, félénk nők, idősek és gyerekek jönnek. A hazai egészségügy kapcsán kiemelte, hogy tíz év alatt a kormány 91 vidéki kórház és hatszáz rendelő megújítását oldotta meg, továbbá 107 mentőállomás épült.  

Ottó Péter, a város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, a vendégeket a rendezvény elején, majd közben Bérczi László Bernát, a zirci apát és dallasi ciszterci szerzetesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában