Beiktatás

2022.04.01. 13:00

Átvette a templom kulcsát és pecsétjét az új lelkipásztor Tótvázsonyban

Ünnepi istentiszteleten iktatták be a református gyülekezet új lelkipásztorát a közelmúltban.

Molnár Sándor

Kohn Zsolt Mihály lelkipásztort Kálmán Csaba lelkészi főjegyző iktatta be Fotó: Tótvázsonyi Ifjúsági Egyesület/Szendrei Szilárd

Barnag, Balatonszőlős, Pécsely, Nagyvázsony és Tótvázsony gyülekezetei ünnepi istentiszteletet tartottak a közelmúltban a tótvázsonyi református templomban. Az istentiszteleten a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, Steinbach József szólt a gyülekezethez. 

 


Kálmán Csaba egyházmegyei lelkészi főjegyző iktatta be Kohn Zsolt Mihály megválasztott lelkipásztort a tótvázsonyi, pécselyi, balatonszőlősi, barnagi és nagyvázsonyi gyülekezetek lelkipásztori tisztébe. Átadta neki a templom kulcsát, a gyülekezet pecsétjét és a Bibliáját, majd áldást kért életére és szolgálatára. 

 


Kohn Zsolt Mihály 2020 áprilisától látja el a lelkészi szolgálatot az öt településen, és 2021 szeptemberében az egyházközségi közgyűlés hivatalosan is őt választotta meg a gyülekezetek lelkipásztorának. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában