Istentől érkezett jel

2022.04.25. 14:00

Példaértékű összefogás Ajkán: Jótékonysági vacsora-koncert a kiégett templomért

Megtelt adományozókkal Ajkán a Tó vendéglő, ahol a tósokberéndi városrészen, februárban kigyulladt Szent István király katolikus templom helyreállításáért jótékonysági vacsora-koncertet szervezett a Padragi Bányász Férfikórus és az étterem április 23-án szombaton, melyen részt vett Bakos Frigyes kanonok, ajkai esperes, plébános is.

Kovács Erika

Jótékonysági est a templom megsegítésére

Fotó: www.gyarmatilaszlo.hu

-Sokáig meghatározó emlék marad az életünkben február ötödikének éjszakája. A torony, mely útirányt mutatott nekünk: felnéztünk az órájára nyáron, amikor a kertben dolgoztunk, onnan hallottuk az estharangot és a szeretteinket elsirató lélekharangot, lángokban állt, utalt a templomban lévő pusztító tűzre Vági Károly. A Padragi Bányász Férfikórus Egyesület elnöke és a tósokberéndi képviselőtestület és az egyházközség tagja kiemelte, a hatalmas fáklyaként égő templom Istentől érkezett jel lehetett, mellyel arra figyelmeztetett bennünket, hogy térjünk meg, jobbítsuk meg az életünket. -Aztán az elmúlt két és fél hónap megmutatta, mi volt az üzenete a  lángoszlopnak a városunk felett. A tűz óta nagyon sokan segítettek, mondta. Így történt, amikor egy szeretett halottjuk temetésén a református templomban harangoztak, mert a tűzben, a katolikus templomban megrongálódott a harangláb is. Szintén ékes példája volt az összefogásnak a templom takarítása, ahol a helyieken kívül az egész megyéből érkeztek dolgozni. Havasfalviné Schédl Gabriella, az egyházközség tagja, a vendéglő konyhafőnöke már a tűz másnapján nekilátott a jótékonysági vacsora-koncert megszervezésének, és azonnal az ötlet mellé állt Sas Csaba étterem tulajdonos.

 -A mai este és az elmúlt két hónap, bizonyíték arra, hogy mi, itt Ajkán, túl tudunk lépni a  saját árnyékunkon. A tűz óta eltelt idő és ez a mai vacsora-koncert jelzi, sokan felismertük a február 5-i, város feletti fáklyának az üzenetét. Eszerint maradandó művet csak akkor hozhatunk létre, ha szeretettel, egymás értékeit, gyengeségeit elviselve a másik felé fordulunk. Ezzel segítünk a templomunknak, és az összefogással jövőbe mutató új célokat is megvalósítunk, mondta. Sas Csaba tulajdonos méltatta az ötletet, az összefogást, a jótékonysági estnek nagy örömmel adott otthont. A köszöntők után Józsa Károly a férfikar tagja, templomi tűzről írt versét Paksa Rudolf felolvasta, majd Kanyárné Grünvald Petra karnagy, a tósokberéndi templom kántora vezetésével vacsora-koncertet adott a Padragi Bányász Férfikórus. Az est bevételét a templom helyreállítására ajánlják fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában