Összefoglaló

2022.06.13. 17:00

Tomboló vihar Gyulafirátóton, eladó templom Mezőlakon – a hét legolvasottabb hírei

Összegyűjtöttük azokat a cikkeinket, amelyek a legtöbb olvasót érdekelték a héten.

Árvízvédelem Zúdult az esővíz a Bakonyból a településre Fotó: Penovác Károly/Napló

Eltűnt két fiú a Balatonban - Megszólalt a horgász, aki kimentette a harmadik társukat
Teljesen kimerülve, mondhatni sokkos állapotban húztuk be a csónakunkba a fiút, aki kifelé úszott szombaton, este fél nyolc körül. Két másik társa elmerült - mondta el neve mellőzésével egy balatoni horgász. Arról is beszélt: az egész borzalmas eset néhány perc alatt történhetett szombaton. A férfi párjával együtt ment ki a csónakkal a Balatonvilágos előtti vízre, a parttól úgy 450 méterre. 

Minden eladó! Avagy egy felújítandó templom Mezőlakon…
A lakatlan, felújításra szoruló ingatlan ingatlanpiaci besorolása alapján “kivett templom”. Ilyesmit is csak fényévente látni! Ráadásul 11 millió forint elegendő a vételhez…

Elhunyt Szabó Gyula, veszprémi ügyvéd
Elhunyt Szabó Gyula, veszprémi ügyvéd, erősítette meg értesülésünket Csákvári Tamás ügyvéd, a Veszprém Megyei Ügyvédi Kamara (VMÜK) titkára, aki az irodájában ügyvédjelölt volt 1991 és 1994 között. Keszthelyi Kálmán veszprémi ügyvéd személyes emlékeiről is beszélt. Szabó Gyula életének 90. évében hunyt el.

Lezárult az anya-lánya fotópályázat, íme a Veszprém megyei győztes
Június 3-án véget ért az egyik legkedvesebb kampányunk, mely megmelengette sok-sok olvasónk szívét. Idén meghosszabbítva az anyák napját a teljes májust annak szenteltük, hogy egy csokorba gyűjtsük az Önök által beküldött legvidámabb, legmeghatóbb anya-lánya pillanatokat.

Letarolta a vihar Gyulafirátót harmadát
Elárasztotta a víz, majd a sáros áradat Veszprém gyulafirátóti városrészét pünkösdvasárnap hajnalban. Az emberek azonnal segítettek egymásnak, másnap pedig sokan, köztük ismert személyiségek is érkeztek hozzájuk, hogy segítsenek nekik, amiben csak tudnak, közölte Katanics Sándor. A Bakonyból lezúduló rengeteg eső, illetve a sáros víz félméteres magasságban elárasztotta a település harmadát, így az alacsonyabban fekvő lakóparkot, benne egyebek mellett a Kincsási, a Répavölgyi, a Magyali, a Pásztor, a Vízi, a Posta és a Kolostor utcákat, az iskola tornatermét, a postát és tönkretette az új játszóteret.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában