Tortával és énekléssel ünnepelték a 95 éves veszprémi Margit nénit

Kilencvenötödik születésnapja alkalmából köszöntötték Takács Gézáné Margit nénit hétfőn.

Marton Attila

Forrás: Nagy Lajos / Veszprémi Napló

A Török Ignác utcai idősotthonban lakó ünnepeltnek Brányi Mária alpolgármester adta át a miniszterelnöki oklevelet, míg Égi Gabriella, a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény vezetője és munkatársai tortával és énekléssel kedveskedtek a születésnaposnak. A több családtag részvételével tartott ünnepségen elhangzott, Margit néni Balatonalmádiban született, 17 évesen férjhez ment és Budapestre költözött. 1945-ben – amikor megszületett a lánya – a bevonuló szovjet katonák meggyilkolták a férjét. Második házasságából négy gyermeke született. 

Forrás: Nagy Lajos / Veszprémi Napló

A család az ötvenes évek második felében Veszprémben telepedett le, Margit néni előbb az Ingatlankezelő Vállalatnál, később a pártbizottságon dolgozott kisegítőként. Az idősotthonban közel tíz éve lakik, rokonai rendszeresen látogatják. Az ünnepelt tizenegy unokával, hét dédunokával és két ükunokával büszkélkedhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában