Kitűnő hangulatban

2022.08.28. 15:30

A pezsgőt ünnepelték az arácsi tájháznál

Pezsgőünnepet szervezett az Arácsért Alapítvány a helyi tájház udvarán szombaton, amelyen helyi és környékbeli neves pezsgőműhelyek kiváló termékeit kóstolhatták meg az érdeklődők. A rendezvényt kitűnő hangulat és hatalmas érdeklődés kísérte.

Kovács Erika

Fotó: Nagy Lajos/Napló

- Balatonfüred a Balaton régió egyik legvonzóbb települése - fogalmazott Kontrát Károly országgyűlési képviselő. Hozzátette, az arácsi pezsgőünnep példaértékű esemény, ahol kitűnő minőségű helyi és környékbeli pezsgőket mutatnak be, illetve kínálnak az érdeklődőknek. A pezsgő egyik fontos nevezetessége a környéknek. – Nagyon örülök annak, hogy Arács bemutatja a saját értékeit, ezt az ünnepet bizonyára a későbbiekben szintén megrendezi, mely a közösség életében is nagyon lényeges - vélekedett.

Kontrát Károly országgyűlési képviselő: Nagyon örülök annak, hogy Arács bemutatja a saját értékeit is
Forrás: képviselői iroda/Gáspár Ákos

Sipos Árpád, az Arácsért Alapítvány kuratóriumi tagja közölte, „Balatonfüred már nem csak a kultúra, sokféle sport, különös tekintettel a vitorlázásra, valamint az Anna-bál, a szőlő és bor városa, hanem az egyik legnemesebb ital, a pezsgő városa is. Ez a nemes ital elsősorban az arácsiaké.” 
A pezsgőünnepet méltatta Nyitrainé Sárdy Diána, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem szőlészeti és borászati intézetének vezetője.
- Örömmel folytatjuk a tavaly hagyományteremtő céllal megálmodott utazást a pezsgők világába - ezt Kis Virág megyei képviselő, az Arácsért Alapítvány tagja, a rendezvény háziasszonya mondta. Hozzátette, korábban Balatonfüred várossá nyilvánításának 50. évfordulóján, Arácsi Pezsgés néven kapcsolódtak a város jubileumi eseményeihez. Az akkori rendezvényt Fabacsovics Zoltán korábbi alapítványi elnök és Kemendy László, az arácsi gyökerű pincészet, illetve pezsgőműhely alapítója és tulajdonosa kezdeményezte. A jelenlegi elnökség Kovács Örs vezetésével ezúttal a balatoni pezsgőket állítja fókuszba, az illetékesek a balatoni borvidékek gyöngyszemeit kínálják az érdeklődőknek Arácson.

Hári Lenke a férjével együtt vett részt a kitűnő hangulatú rendezvényen
Fotós: Kovács Erika/Napló

A rendezvényen részt vett mások mellett Polgárdy Imre megyei közgyűlési elnök, Bóka István, Balatonfüred polgármestere, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) elnöke, Hári Lenke alpolgármester és Molnár Judit arácsi önkormányzati képviselők, Gáspár Ákos balatonfüredi képviselő, Fabacsovics Zoltán, az alapítvány korábbi kuratóriumi elnöke is. Az eseményt a BFT és a balatonfüredi önkormányzat támogatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában