Útátadás

2022.09.20. 10:00

Elkészült az ajkai Tálas utca burkolata

Két év után újraindult az útépítés és -átadás a városban. A Bányásztelepen levő Tálas utca átadásával kezdődött a sorozat szeptember közepén.

Tisler Anna

Schwartz Béla és Dorner László avatta fel a Bányásztelepen levő Tálas utcát

Forrás: Gyarmati László

Schwartz Béla polgármester beszédében köszönetet mondott a térségben lakó magánszemélyeknek és gazdasági társaságoknak, hogy elviselték az útépítéssel járó kellemetlenségeket. A Tálas utca az 1094–1099-es számú közlekedési létesítmény, amelyet felújítottak. Megvalósult az útburkolat építése, a csapadékvíz elvezetése, a csomópont építése, járda kialakítása és a közvilágítás kiépítése. A 62 millió forintos bekerülési költségből 51 millió forint az út, 11 millió a közvilágítás kialakítása. 

Az utca két választókörzet határán van, az egyik képviselője Dorner László alpolgármester, aki a lakosok nevében vette át a beruházást. Az alpolgármester elmondta, hogy képviselőtársa, Rieder András más elfoglaltsága miatt nem tud részt venni az átadáson. Az együttműködés jó köztük, ismerik a Bányásztelep lakosainak szükségleteit, megbeszélik az előttük álló feladatokat és segítik a polgármestert a döntéshozatalban. A polgármester és az önkormányzat támogatja a térség fejlődését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában