"A tanulás nehéz műfaj"

2022.09.01. 17:30

Tanévnyitóval egybekötve adták át az ajkai kosárlabdacsarnokot

Kosárlabdacsarnok-átadással egybekötve tartotta tanévnyitó ünnepségét augusztus 31-én a 73. tanévét kezdő Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium.

Tisler Anna

Fotó: Gyarmati László

A csarnokban a 2022–2023-as tanévtől már öt évfolyammal működő Csodavár Általános Iskola és a Bánki Donát intézményegység diákjai voltak jelen. 
Schwartz Béla polgármester ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy a tanulás nehéz műfaj, aki nem tud tanulni, az fejlődni sem tud. Aki tanul, az fejlődik, mindegy, hány éves. – Jó tanulást és szárnyalást kívánok minden ajkai diáknak – tette hozzá a polgármester. – A fiatalok szárnyalják túl az előző generációt, így a szüleiket is. Aki nem tudja túlszárnyalni a szüleit, abban a családban nem beszélhetünk fejlődésről. 
A kosárlabdacsarnok építésének előzményeiről a polgármester elmondta, hogy 2010-ben, amikor az iskolák átadásáról tárgyaltak, felkeresték a Hit Gyülekezetét is, amely akkor két iskolát átvett. Geri Gyulával, a Sportváros Nonprofit Kft. ügyvezetőjével 2016-ban arról tárgyaltak, hogy szeretnék a női sportolási lehetőségeket intenzívebben támogatni, kosárlabda- és röplabdacsapatot létrehozni, aminek Ajkán nem voltak hagyományai. A gyülekezet vezetői támogatták az elképzelést, így készült el a város szívében az 1700 négyzetméteres csarnok, amely egy 5 ezer négyzetméteres telken áll. Az önerőt a gyülekezet biztosította. A polgármester köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik tettek azért, hogy a csarnok felépüljön. 
A modern, többfunkciós épület elősegíti a gyülekezet fenntartásában levő Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium diákjainak sportolását, a kosárlabda-utánpótlás és más sportközösségek mindennapi működését és más, az egész közösséget szolgáló programok megvalósulását, a szabadidő hasznos eltöltését, az egészséges életmódot. 

Az, hogy mindez megvalósulhatott, köszönhető a nyitott, befogadó, együttműködő, a lakosság megtartásán tevékenykedő ajkai önkormányzatnak, a Magyar Kosárlabda Szövetségnek, amely a tao-támogatás keretében a költségek kétharmadát  biztosította, valamint mindazoknak, akik tettek azért, hogy a beruházás megvalósulhasson. 
Németh Sándor, az iskola igazgatója kijelentését, hogy már csak 287-et kell aludni a következő nyári szünidőig, a diákok mosolyogva fogadták. Idén  24 első osztályos kezdi meg tanulmányait. A kilencedik évfolyamon négy osztályt indítanak, valamint a kezdődő tanévben is segíti a nyelvoktatást angol anyanyelvű vendégtanár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában