Gesztenyeillat a főtéren

2022.11.08. 11:30

A rendezvény bevételét jótékony célra ajánlották fel

Közösségi gesztenyesütésre várták az érdeklődőket a közelmúltban a településen. A kötetlen, jó hangulatú program ötlete pár héttel ezelőtt fogalmazódott meg Campanari-Talabér Márta polgármesterben, s a közösségi médiában közzétett kezdeményezéséhez néhány nap alatt sokan csatlakoztak.

Szabó Péter Dániel

A sült gesztenye mellett süteményeket, szendvicseket és forró italokat is kínáltak a várpalotaiaknak a rendezvényen Fotó: Szabó Péter Dániel

Zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel a közösségi gesztenyesütésnek otthont adó várpalotai Dísz tér. Campa­nari-Talabér Márta polgármester kezdeményezésére indult el a program szervezése, amihez pár nap alatt sok városlakó csatlakozott. 
– Néhány héttel ezelőtt a közösségi oldalamra töltöttem fel fotókat az otthoni gesztenyesütésünkről. Rengeteg hozzászólás érkezett, s többen érdeklődtek, miképp lehetne megkóstolni a sült gesztenyét Várpalotán is. Innen jött a rendezvény ötlete. Másnap felhívást tettem közzé, s rövid idő alatt huszonöten csatlakoztak a kezdeményezéshez, így elindultak az előkészületek. Az elmúlt két hétben kiváló közösséggé kovácsolódtak össze a szervezők, jó látni, hogy önzetlenül ilyen sokan segítenek – mondta el Várpalota polgármestere, akinek olasz férje a gesztenyesütésben jeles­kedett, míg mások zsíros kenyeret és süteményt osztottak a látogatóknak, de bárki megkóstolhatta az ízletes szarvasszalámit, s tea, forró csokoládé, valamint forralt bor is várta a látogatókat a gesztenyés délutánon. Fizetni semmiért sem kellett, ám adományokat egy urnába elfogadtak a szervezők, akik az összegyűlt összeget a Nagycsaládosok Egyesületének és a Családok Átmeneti Otthonának ajánlják majd fel. 
Henz Melinda és családja az elsők között csatlakozott a kezdeményezéshez. Lapunknak elmondták, nemrég költöztek Várpalotára, s azért is álltak az ügy mellé, hogy jobban megismerjék a város lakóit, s a helyi közösség tevékeny tagjai legyenek. 
Több száz adag forró csokoládéval készültek a nagy napra, az ízletes finomságot gyermekek és felnőttek egyaránt örömmel fogyasztották a Dísz téren, ahol egészen estig tartott a beszélgetés, a mulatozás. 
 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában