Befejezés előtt a beruházás

2022.11.11. 11:51

Elérte Szigligetet a kerékpárút

A Tapolca és Szigliget közötti kerékpárút elérte a 71-es számú főútvonalat és már itt is szilárd burkolaton lehet közlekedni. A projekt a végéhez közeledik.

Szijártó János

Elérte Szigligetet a bringaút, élmény lesz itt kerékpározni

Fotó: Szijártó János

A bringaút raposkai, hegymagasi szakaszai már szeptemberben, illetve októberben szilárd burkolattal rendelkeztek, a Hegymagastól Szigligetig vezető rész burkolását az elmúlt napokban fejezték be a kavicsos alapot bedolgozása után. 

Fotós: Szijártó János

Nagyon szép erdei környezetben tekerhetnek majd a kerékpárosok Szigliget, Hegymagas és Raposka között. A 943 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével elkészült kilenc kilométer hosszú kerékpárút nyomvonala Tapolcáról a Kisapáti felé vezető aszfaltos úton indul el, ahol csupán a meglévő úton felfestés jelzi a kerékpárút nyomvonalát. Majd a jobb oldalon egy jó minőségű, szép tájon át vezető bringaút kezdődik, amely a Szent György-hegyet északról megkerülve, szőlőtáblák között éri el Raposkát. Itt a település meglevő útjain halad, és a kultúrháztól szintén egy új úton tekerhetnek tovább a biciklisek Hegymagasra. 

Fotós: Szijártó János

Innen Szigligetig vezet az út a Balaton felé, ami a Ciframajornál éri el a 71-es számú főútvonalat és a balatoni kerékpárutat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában