Ünnep

2022.11.25. 09:00

Időseket köszöntöttek Gannán

Sajnos az utóbbi két esztendőben nem találkozhattunk ezen az ünnepen. Pedig az ünnepek fontosak, változatosságot, fényt és derűt hoznak a szürke hétköznapokba - így fogalmazott Nagy Ottó, Ganna polgármestere a település idősek napi rendezvényén.

Polgár Bettina

A polgármester szólt a koronavírus-járvány okozta viszontagságokról, valamint a szomszédos országban dúló háborúról. Mint mondta, ilyenkor nagy szükség van az idősek türelmére, tapasztalatára és optimizmusára. - Megígérhetem, Ganna  Község Önkormányzata lehetőségeihez mérten mindent megtesz annak érdekében, hogy az idősek komfortosan és jól érezzék magukat településünkön - emelte ki Nagy Ottó.

A település vezetője beszámolt az elmúlt időszak eseményeiről, beruházásairól is. Kifejtette, befejeződött a belterületi utak aszfaltozása, elkészült a kultúrház udvarának térkövezése, továbbá a polgármesteri hivatal épületének belső felújítása, a fűtési rendszer korszerűsítése és a kerítés felújítása is a végéhez közeledik. Az új falubusz beszerzése folyamatban van, a nemzetiségi önkormányzat jóvoltából pedig a kultúrház több ajtaja megújulhat. A falumúzeum épületének rekonstrukciója ugyancsak a végéhez közeledik, melyre 5 millió forint támogatást nyert a falu és legalább ennyi önrészként bevonására is szükség volt. A templom lépcsőjének felújítása szintén hamarosan elkészül, erre a beruházásra 15 millió forint pályázati támogatást nyert az egyházközség. 

Az idősek nap ünnepségen Nagy Ottó egy-egy csokor virággal köszöntötte Ékes Tiborné vas diplomás és Schwarcz Jánosné arany diplomás pedagógusokat. A köszöntő után a pápakovácsi Mesevár Német Nemzetiségi Óvoda kisgyermekei léptek színpadra, majd a Gráciák adtak pörgős műsort. A vacsorát követően közös énekléssel és beszélgetéssel zárult a program. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában