A remény mindenkié

2022.12.28. 08:00

Nehéz sorsú családokat láttak vendégül a hittudományi főiskolán

Mintegy száz nehéz sorsú, nagycsaládos és menekült magyar családot láttak vendégül a Veszprémi Érseki Főiskolán. A Veszprém Főegyházmegyei Karitász szervezésében, a Veszprémi Érsekség és az érseki főiskola jóvoltából, valamint a Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével közös ünnepi ebédre várták a meghívottakat.

Napló

Forrás: Veszprémi Érsekség

Udvardy György érsek köszöntőjében azt mondta,  a betlehemi jászol arra szólít minket, hogy menjünk közel hozzá, és amikor beletekintünk Jézus Krisztus tekintetébe, rádöbbenünk saját méltóságunkra. Karácsony ebben a méltóságban akar megerősíteni bennünket, de ezt csak a gyermek Jézus adja meg nekünk.
Szijártó László, a Veszprém Főegyházmegyei Karitász igazgatója örömének adott hangot, hiszen számára is öröm és erőforrás, hogy sokan, sok helyről, sokféle élethelyzetből és körülményből jöttek el, hogy emlékezzenek Jézus születésére. Azt kívánta, tudjanak hűségesek lenni ahhoz a közösséghez, amelyhez tartoznak, családhoz, hajléktalan társakhoz. A menekülteknek mondta, találjanak egy olyan befogadó közösségre Magyarország területén, amely valóban meghozhatja számukra a békét és a szeretetteljes együttlétet.
Sebestyén József, az érseki főiskola rektora beszédében kiemelte, egyetlen szeretetlakoma, Jézusnak egyetlen asztalhoz hívása történelmet írt. Egy vacsora, amit mindannyian megérdemeltünk. Egy ebéd, amit megérdemeltek azok, akik itt vannak. Ez a nap önökről szól, és arról a kis Jézusról, akinek az életútja ehhez a vacsorához vezetett, fogalmazott. Az év minden napján érezzék, hogy méltók Krisztus szeretetére.

Forrás: Veszprémi Érsekség

Az ünnep a Padányi Katolikus Iskola növendékeinek karácsonyi műsorával folytatódott, amit Lovró Krisztina szavalatai színesítettek. Zsilinszky Cecília felkészítő tanár vidám, tartalmas műsort állított össze. 
Az esemény végén senki nem távozott üres kézzel, Udvardy György érsek és a Karitász munkatársai a családoknak egy-egy tartós élelmiszerekből álló ajándékcsomagot adtak át. A gyermekek egy nagy doboz szeretetcsomagot vehettek át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában