Hamarosan futhatunk

2023.01.06. 17:30

Épül a Jutasi futókör

Teszik tudni, mi épül itt?, szólítom a nyugdíjas hölgyet pénteken délelőtt a Jutasi futókör egyik aszfaltozott szakaszán. Tudom, járda, válaszolja. Pedig nem járdára költenek a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával bruttó 730 millió forintot.

Napló

Így állnak most a munkálatok Fotó: Juhász-Léhi István/Napló

Arról lapunk is beszámolt tavaly nyár végén, hogy a 3256 méter hosszúságú, elsődlegesen süllyesztett szegélyekkel határolt, rekortánburkolatú futókör egy 1,5 méter szélességű nagy körből, és két 1 méter szélességű kisebb betétkörből, úgynevezett iskolakörből fog állni, ha elkészül. 

Fotós: Juhász-Léhi István/Napló

Ennek apropóján sajtótájékoztatót is tartottak akkor az érdekeltek, ahol mindent megtudhattunk, így azt is, hogy az elkészülő futókör a méretével nemcsak a térség, de az ország egyik leghosszabb futókörévé válhat. 

Arra is fény derült, hogy a Jutasi futókörön első alkalommal 2023 május végén, június elején kocoghatnak majd a sportolni vágyók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában