Veszprémgeneration

2023.02.08. 08:00

Közösségi helyszínek fiataloktól fiataloknak

Négy új találkozási pontot hoztak létre fiatalok a vármegyeszékhelyen a közelmúltban.

Napló

Forrás: Lélektér Alapítvány

A kültéri pontok a Veszprémgeneration projektben jöttek létre. A programra a Lélektér Alapítvány nyert el forrást a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosától. A projektet helyi fiatalok igényei hívták életre: a beavatkozások előtt korlátozottan voltak a városban olyan kültéri helyszínek, közösségi terek, találkozási pontok, amelyeket a fiatalok magukénak éreztek, és ahol lehetőségük adódott találkozni, közösségi élményeket szerezni – tájékoztatott a Lélektér Alapítvány. 

Fotós: Lélektér Alapítvány

Hozzátették, a projektben részt vevő fiatalok négy hétfős csapatot alkottak, képzésen vettek részt, majd mentorukkal és coach támogatása mellett dolgoztak a tervezésen és kivitelezésen. A programban négy helyszínen alakítottak ki találkozási pontot: a Kossuth utca elején a Secret Gardennek (titkos kert) nevezett helyszínre a 82 elnevezésű csapat különleges ballonbútorokat helyezett el, a helyszínt tavasszal növények teszik még hangulatosabbá. A Völgyikút utcai idősotthon melletti zöldterületen a VEDIÖK csapata jóvoltából egy kis rendezvénytér jött létre asztallal, hintákkal és színpaddal, amely előadásoknak is teret adhat. A Szerelem-szigeten a Bűvész nevű csapat stílszerűen egy nagy szívet helyezett ki, amely a vár alatt ideális szelfipontként is használható. A Waldorf középiskolások csapatának ötlete nyomán a Kolostorok és kertekben a futókör mellett egy filagória készült, amivel arra szeretnék motiválni a fiatalokat, hogy többet legyenek a természetben. 

Fotós: Lélektér Alapítvány

A programban részt vevő fiatalok nemcsak kortársaik igényeit mérték fel, hanem sokat tanultak a projektkoordinációról, beleláttak a városvezetés munkájába, és kapcsolatba kerültek a döntéshozókkal is. A projekt keretében minden helyszínen három-három eseményt szerveznek a résztvevők.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában