Rajzpályázat

2023.02.23. 07:00

Pecsétkészítésben brillíroztak a fiatalok (videó)

A tizedik alkalommal megrendezett Házasság hete rendezvénysorozat kapcsán kilencedszer hirdettek meg a családi rajzpályázatot, melynek eredményhirdetését szerdán rendezték a városháza kis házasságkötő termében.

Juhász-Léhi István

Fotó: Penovác Károly/Napló

A fővédnök Csik Richárd önkormányzati képviselő elmondta, az elmúlt években a zsűri munkájában vett részt, ahol megtapasztalta azt, hogy milyen kreatívak a gyerekek. Pedig idén nem volt egyszerű a feladvány, hiszen családi pecsétet kellett tervezni, ami nehéz műfaj. Külön megköszönte a szervezők, Héthelyi Réka és Somody Zsuzsanna kitartó munkáját, ugyanis az elmúlt években a pandémia miatt nem volt egyszerű dolguk.

A zsűri elnöke, Hegyeshalmi László képzőművész – aki a pályázatokat szakmailag bírálta el – arról beszélt, a szervezők mindig fontosnak tartották azt, hogy legyen a Házasság hetének rendezvényei között rajzpályázat. Szerinte azért is fontos mindez, mert akik a művészettel foglalkoznak alkotó módon, azok minden területen sokkal fejlettebbek lesznek, jobb lesz más mellett a problémamegoldó képességük. Megtudtuk tőle azt is, hogy a rövid határidő ellenére közel száz pályamű érkezett a zsűri elé.   

A díjazottak: az 5–7 évesek között az első helyezést Czeti Norina érdemelte ki, míg a 8–9 éves korosztályban Fercsik Boglárka lett első. A 10–11 évesek legjobbja Kis-Gál Hanna, a 13 évesek első helyezettje Takács Eszter, míg a 14 évesek között Weiland Nicolas végzett az élen. 

Közönségdíjat vihetett haza Katona-Molnár Hédi, Fercsik Boglárka, Kopácsi Marcell. A zsűri különdíját Sótonyi Júlia nyerte, ugyanakkor EKF-csoportos különdíjban részesült a Botev-iskola 4/a osztálya. Ugyancsak közönségdíjas és a zsűri díját is elnyerte Kiss Tímea és Bán Luca Alexa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában