Hogyan lehetne megelőzni?

2023.03.28. 17:00

Kilátás a várra virágzó fával és egy jó nagy kupac szeméttel

Egy fehér szirmokba borult virágzó fa alatt egy jó nagy kupac szemét – már a természet újjászületése és a bomlásnak indult holmiktól szagos illegális hulladéklerakó egymás mellett megjelenése önmagában kontrasztosan illusztrálja korunk egyik problémáját.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita/Napló

S hol van ez? Hát a cseszneki várra kilátást nyújtó pihenőben. Így a helyszín miatt még inkább rávilágít arra ez a csendélet, hogyan rondítunk bele mindennapjaink szépségébe.

A Veszprémből Győr felé vezető 82-es főút Csesznek közelében lévő szakaszán, a szerpentinnél van egy nagyobb parkoló, ahonnan remek panoráma nyílik, közepén a sziklaszirten lévő várral. Ha az autósok itt megállnak, ajándékuk a történelmi időket idéző látvány, sőt, akadnak, akik eleve arra készülnek, hogy utazásuk közben itt készítenek fotókat. Régóta így van ez, s a szemetelés ugyancsak nem új keletű gond ezen a helyen. Nem a falu önkormányzatához tartozik a terület, így nem is feladata itt a takarítás, de korábban mégis többször megtette. Mindig nem vállalhatja ezt, olyasminek a költségét, amivel tiltott tevékenység következményét szünteti meg. De ugye, mégsem a szemetet akarjuk mindig nézegetni, itt sem.

Fotós: Rimányi Zita/Napló

Mi lehet akkor megoldás? Hogyan lehetne megelőzni, hogy eleve ide kerüljön a hulladék? Megváltozunk mi, emberek e téren hirtelen? Kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére. Írják meg lapunknak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában