A felsőoktatás élvonalában

2023.03.13. 18:00

Kimagaslóan jól teljesített a Pannon Egyetem a felvételi eljárásban

A felvételi eljárás előzetes adatai alapján a Pannon Egyetem számos kategóriában maga mögé utasította az ország felsőoktatási intézményeit.

Horváth Virág

Fotó: archív

Az idén összesen 4943 fő adta be a jelentkezését Pannon Egyetemre, ami az előző év hasonló időszakához képest egy kimagasló, 49 százalékos növekedést jelent. Ha csupán azokat a jelentkezőket vizsgáljuk, akik első helyen jelölték meg a Pannon Egyetemet, akkor az eredmény még látványosabb: a tavalyi általános felvételi eljáráshoz képest 60 százalékkal nőtt a jelentkezők száma, ami az országos átlagnak több mint a kétszerese. Az adatok alapján 2023-ban a háromezer főnél több jelentkezővel rendelkező felsőoktatási intézmények között a Pannon Egyetem az egyik legdinamikusabban növekvő, míg az országos listán az első helyes jelentkezések növekedési tendenciáit tekintve is minden más egyetemet sikerült maga mögé utasítania.

A robbanásszerű siker azt jelenti, hogy a Pannon Egyetemre első helyen jelentkező hallgatók száma a tavalyi felvételihez képest tovább nőtt, 2023-ban tehát a jelentkezők 52 százaléka magabiztos a választásában, és a veszprémi egyetemen tervezi a jövőjét. Idén az országos listán a 3000 főnél több állami jelentkezővel rendelkező felsőoktatási intézmények között szintén a Pannon Egyetemnél a legnagyobb a növekedés mértéke, a tavalyihoz képest 50 százalékos az emelkedés.

Idén a legkeresettebbel közé került a Pannon Egyetemen a Műszaki Informatikai Kar programtervező informatikus nappali képzése, ezt követi a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar óvodapedagógus levelező képzése, a harmadik helyen a Gazdaságtudományi Kar szerepel a gazdálkodási és menedzsment nappali magyar nyelvű képzésével, illetve a negyedik helyre került a Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg, szintén a gazdálkodási és menedzsment szakkal, ugyanakkor elmondható, hogy valamennyi kar úgynevezett húzó képzései szépen teljesítettek. NA

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában