Rendhagyó ülés Noszlopon

2023.04.11. 14:00

A szenvedélybetegségekről beszéltek

Tapasztalataikról, céljaikról beszéltek a Győr-Moson-Sopron és Veszprém vármegyében működő, szenvedélybetegeket ellátó intézmények a Veszprém vármegyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF) rendhagyó ülésén Noszlopon, az Alkohol-Drogsegély Ambulancia, Szenvedélybetegek Rehabilitációs Intézményében nemrég.

Kovács Erika

Forrás: Alkohol-Drogsegély Ambulancia

Virányi Judit, a veszprémi székhelyű Alkohol-Drogsegély Ambulancia elnöke köszöntőjében egyebek mellett munkájukról, eredményeikről beszélt, majd Majzik Balázs, a Nemzeti Népegészségügyi Központ drogmegelőzési programok osztályának vezetője a KEF-ok működési tapasztalatait részletezte. Suszter Tamás ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese és Futtató Norbert alezredes, a VMRFK bűnmegelőzési osztályának vezetője a VMRFK és a KEF együttműködéséről beszélt, különös tekintettel a drogprevencióra. Wéber László, a veszprémi KEF elnöke a kábítószerügyi stratégiát ismertette a résztvevőkkel, majd Lehoczki Mónika, a veszprémi polgármesteri hivatal közjóléti irodavezetője a szenvedélybetegek helyi ellátási lehetőségeit mutatta be. 

Virányi Judit, a veszprémi Alkohol-Drogsegély Ambulancia elnöke köszöntőjében egyebek mellett munkájukról, eredményeikről beszélt
Forrás: Alkohol-Drogsegély Ambulancia

Az előadások után kerekasztal-beszélgetésen vitatták meg a megjelentek az elhangzottakat és tapasztalataikat, amit Wéber László vezetett. A szakmai műhelyen két – rehabilitációban részt vett – fiatal ismertette az életét, majd a résztvevők megtekintették a noszlopi intézményt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában