Csere és árverés

2023.04.18. 21:00

Jubileumi éremtalálkozót tartottak Pápán

A Petőfi Sándor Gimnázium aulája adott otthont a jubileumi, 40. Bakonyvidéki Éremgyűjtő Találkozónak. A szép számban megjelenteket éremcsere, kisárverés és tombolasorsolás is várta.

Haraszti Gábor

Kerek évfordulót ünnepeltek az éremgyűjtők Fotó: Haraszti Gábor

A Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Pápai Csoportja idén is megszervezte hagyományos tavaszi gyűjtőtalálkozóját és börzéjét. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a gimnázium auláját már-már kinőtte az esemény, melyet annak idején a pécsi börze mintájára Lóky György tiszteletbeli örökös elnök javaslatára rendeztek meg először. A Dunántúl szinte minden részéből érkeztek gyűjtők, többek között Kaposvárról, Szombathelyről és Győrből is köszöntött a pápai csoport gyűjtőtársat.

– A börzén érmék, bankjegyek, emlékérmek, plakettek, régi képeslapok s katonai vonatkozású tárgyak is helyet kaptak az asztalokon – mondta Buzás Gyula, a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Pápai Csoportjának elnöke. – A mostani alkalom is szépszámú árust és érdeklődőt vonzott. Bár a pápai csoport tagsága főként szépkorú, ezeken a börzéken egyre több fiatalt látni. Az éremgyűjtés – ha az ember komolyabban foglalkozik vele – ugyanis kicsit történelem, kicsit művészettörténet is.

Már harmincéves hagyomány, hogy a börzéhez kapcsolódva a csoport alkalmi pénzt ad ki, melyre idén a Petőfi 200-hoz kapcsolódva a költő arcképe került. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában