Kegyeletadás

2023.06.14. 14:00

A kolontári hősökre emlékeztek

Koszorúzással adóztak a világháborúkban elhunyt katonák emlékének.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A hősi emlékmű koszorúzás után

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A Jézus-ösvény betlehemi barlangjánál szabadtéri szentmisével kezdődött a hősök napi megemlékezés Kolontáron. A szentmisét Nagy Nándor Richárd plébános celebrálta.

Erkölcsi kötelességünk, hogy a magyar hősök emlékünnepén méltó módon rójuk le hálánkat a nemzet és helyi közösségünk hősei előtt is. Ezért állíttatta Kolontár község 1993-ban a hősi emlékművet, melyen a település világháborús hőseinek nevei olvashatók. A megemlékezésen Horváth Zoltán polgármester úgy fogalmazott, hogy ez a megemlékezés a kegyeletadás mellett a béke fontosságára is felhívja a figyelmet. Azt sugallja a mai kor emberének, becsülje meg, hogy a közvetlen lakóhelyén háborútól mentes korban élhet. Különösen fontos ez a gyermekek és fiatalok számára, akiket az erőszak, az agresszió nap mint nap megkörnyékez. 

A helyi kiskórus ünnepi műsorával és a Kolontár képviselő-testületének és a település civil szervezeteinek koszorúzásával zárult a megemlékezés. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában