Új autóbuszjárat ősztől 

2023.06.05. 17:30

Döntöttek a régi, várpalotai strand területének megvásárlásáról

Szeptembertől új autóbusz-körjárat indul a városban, amely a Kálvária városrésztől a vasútállomásig közlekedik majd. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen az is kiderült, hogy a Készenléti-lakótelepen található strand helyén épülhet meg a jelenleg rossz állagú, felújításra szoruló Iciri-piciri Óvoda új épülete. 

Szabó Péter Dániel

Archív fotó: Szabó Péter Dániel

Többségében a városi tulajdonú cégek és szociális intézmények elmúlt évben végzett tevékenységeiről szóló beszámolók voltak napirenden a várpalotai képviselő-testület ülésén. A tájékoztatók mindegyikét elfogadták a városatyák, akik egy új autó­busz-körjárat indításáról is döntöttek az ülésen. A menet­rend-módosítás a tervek szerint az iskolai időszak kezdetétől lép életbe, melynek részeként az új körjárat  a Róbert Károly utcai fordulótól a vasútállomásig és onnan visszafelé közlekedik majd. 
– Régi igény volt ez a körjárat, épp ezért bízunk benne, hogy sokak tetszését elnyeri majd, s több utas veszi igénybe a közösségi közlekedést, mint eddig. Fontos kiemelni, hogy a Volánbusz idén kifejezetten konstruktívan állt a kéréseinkhez, ez a korábbiakban nem mindig volt így – mondta el Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere. 
A tanácskozáson  a képviselők arról is döntöttek, hogy az önkormányzat megvásárolja a Készenléti-lakótelepen található, évtizedek óta elhanyagolt, leromlott állapotban lévő régi strand területét.
Mivel az Inotán működő Iciri-piciri Óvoda épülete komoly felújításra szorul, s a szóban forgó terület elhelyezkedése és megközelíthetősége minden szempontból előnyös, ezért felmerült az intézmény új helyszínre, illetve a tervek szerint az itt létesülő új épületbe történő költöztetésének lehetősége. 
– A lakótelepi óvoda épülete rossz állapotban van, s energiahatékonysági szempontból sem megfelelő az ingatlan, hiszen kifejezetten magasak a fenntartási költségei is. Ezért megpróbálunk az óvoda tekintetében új helyszínben gondolkodni, s emellett új parkolóhelyek kialakításához is területet biztosítani, hiszen a város más részeihez hasonlóan a Készenléti-lakótelepen is komoly problémát jelent a gépjárművek elhelyezése.  
– A most épülő védelmi ipari beruházással párhuzamosan ez a városrész is fel fog értékelődni, egyéb infrastrukturális beruházások is megvalósulnak, azaz szükség lesz új létesítményekre – tette hozzá Campanari-Talabér Márta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában