Így kerülheti el a sorban állást!

2023.07.03. 14:51

Időpontot foglalhat a veszprémi hulladékudvarba

Hosszú kocsisor állt a veszprémi Kistó utcában szombaton délben, többen várakoztak a hulladékudvarnál. A szolgáltatótól azóta megtudtuk, hogyan kerülhető ez el.

Rimányi Zita

Megkerestük a témában Czaun Jánost, a "VHK" Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetőjét. Tájékoztatása szerint július 1-én Magyarországon átalakult a hulladékgazdálkodási rendszer, a Mohu Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. a hulladékgazdálkodás hazai egységesítésére és fejlesztésére jött létre. A szombati átállást megelőzően teljes körű leltárt végeztek telephelyünkön, ezért Veszprémben a Kistó utca 8. szám alatti lakossági hulladékudvar június 29-én és 30-án, csütörtökön és pénteken zárva tartott. "Ez a lakosságnál lomfeltorlódást eredményezhetett, amit többnyire szombaton szállítottak be" – fogalmazott a szakember.
Az ügyvezető szavai szerint örvendetes változás a hulladékudvar működésében a szombati meghosszabbított nyitvatartás, a létesítmény ezen a napon 8-tól 16 óráig várja a lakosokat. Magyarázata alapján itt mindig volt mérlegelés, ez nélkülözhetetlen a beérkező hulladék nyilvántartásához és a különböző anyagok későbbi hasznosításához. Mivel július 1-től többféle elkülönítésben gyűjtik a szemetet, ezért tarthat a mérlegelés valóban tovább, és a várakozási időt ugyancsak növelheti a beszállított hulladék mennyisége. A VHK azonban már másfél éve lehetőséget biztosít az előzetes regisztrációra. Arra bíztatnak mindenkit, foglaljanak előre beszállítási időpontot, így elsőbbséget élvezhetnek és elkerülik a sorban állást. Regisztrációra a szolgáltató honlapján van lehetőség, ugyanitt megtalálható az átadható hulladékok listája és mennyiségi korlátja. Lapunkon keresztül is felhívta a társaság arra a figyelmet, hogy a hulladékok bepakolása a kijelölt konténerekbe a beszállító feladata. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában