Hamarosan teljes szépségében élvezhetjük

2023.08.30. 20:00

A végéhez közeledik a veszprémi állomásépület megújítása

2023 februárjában kezdődtek el a munkálatok, hamarosan láthatjuk a végeredményt.

Veol.hu

Ősszel adják át a felújított állomást

Forrás: Facebook/MÁV-START

Folyamatban van a peron felőli részen a homlokzat színezése, az előtető építése, az utascsarnok akadálymentes kijáratának és a peron felületének kialakítása, burkolása. A nyugati homlokzati részen zajlik a nyári váró kialakítása. Az aluljáró és a terület fedése, valamint a terület burkolása már megtörtént. Az őszi átadásig még a padok kihelyezése illetve néhány további munkafolyamat van hátra - írta közösségi oldalán a MÁV

Az új utasvárót már július közepétől használhatják az utasok. A váróteremben új burkolatok, álmennyezet és világítás épült ki, a bútorokat is lecserélték, étel- és italautomatát is kihelyeztek, valamint akadálymentesített mosdó is az utasok rendelkezésére áll.

Veszprém vasútállomás felújítása 1,105 milliárd forintból, 750 millió forint a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros támogatásból és 355 millió forint értékű MÁV saját forrásból valósul meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában