Helyi közélet

2023.08.23. 12:00

Segítse Ön is a rászoruló diákokat!

2023. július 20. és szeptember 1-je között két ütemben zajlik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Adni Öröm! tanszergyűjtő akciója. A karitatív szervezet önkéntesei augusztus 23. és 26. között személyesen is kitelepülnek a kijelölt üzletekbe, hogy tanszereket gyűjtsenek a rászoruló gyermekek számára.

Haraszti Gábor

Az Adni Öröm! Tanszergyűjtő akcióban készülő ajándékcsomagok sokgyermekes családok gyermekeinek, családok átmeneti otthonában élő iskolásoknak, árván maradt vagy nevelőszülőknél nevelkedő gyermekeknek könnyítik meg a szeptemberi iskolakezdést. Az üzletekben zajló gyűjtés ugyanakkor vásárlók sokaságának teremt lehetőséget arra, hogy ott helyben jót cselekedjen, támogatást adjon a szükséget szenvedőknek. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat ily módon válik közvetítővé egy nagyon fontos találkozásban.

A vásárlók az érintett áruházakban kétféle módon is támogathatják a legszegényebbeket: a kampány teljes ideje alatt adománykártyák vásárolhatók meg az online shopban valamint az áruházakban, melyek 500, 1500, 3000, 5000 és 10 000 forintos címletekben érhetőek el. A vásárlók által megvett adománykártyákat valódi tanszerekre – színesceruza-készletre, füzetcsomagra, írószerekkel teli tolltartóra, rajzkészletre, tanszerekkel megtöltött iskolatáskára – váltja a Szeretetszolgálat, és ezeket még a tanévkezdés előtt eljuttatják a rászoruló családok iskolás gyermekeihez.

A karitatív szervezet önkéntesei augusztus 23. és 26. között személyesen is kitelepülnek az összes érintett áruházba, hogy tanszereket gyűjtsenek a rászoruló gyerekek számára. A gyűjtés menete a korábbi, karácsonyi élelmiszeradomány gyűjtéssel megegyező: a vásárló a kiválasztott terméket megvásárolja a kampányban részt vevő üzletek egyikében és a kasszazóna után átadja a Szeretetszolgálat önkénteseinek. Az adománygyűjtés részletei a www.adniorom.hu weboldalon érhetőek el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában