Közösségépítés

2023.09.17. 15:30

Kitűnő közösség él Szentkirályszabadján

Méltatta Szentkirályszabadja kitűnő közösségét, a sikeres pályázatokat, a fejlesztéseket Kontrát Károly országgyűlési képviselő, a település díszpolgára a szüretelő falunapon az iskolánál szeptember 16-án, szombaton.

Kovács Erika

A falunap kitűnő hangulatban telt Szentkirályszabadján

Forrás: önkormányzat/Fekete Zsigmond

– Öröm látni a helyi és környékbeli tehetségeket, különös tekintettel a nagycsoportos óvodásokra, akik olyan sokan vannak a településen, hogy alig fértek fel a színpadra – fogalmazott Kontrát Károly. A képviselő arról is beszélt, hogy a rendezvény alatt a polgármesterrel és a helyiekkel felidézték az eredményeket és beszéltek a jövőbeni tervekről is. 

Kontrát Károly országgyűlési képviselőt és Pál-Gyarmati Katalin polgármestert lovasok fogadták az iskola udvarán
Forrás: Kovács Erika

Pál-Gyarmati Katalin polgármester köszönettel szólt Kontrát Károly képviselő segítségéről, aki céljaik elérésében mindenkor melléjük állt. A polgármester egyebek mellett kiemelte a rendezvény közösségépítő erejét. – Az önkormányzat és a képviselő-testület mindent megtesz Szentkirályszabadja fejlődéséért, hogy az itt élő családok minél jobban érezzék magukat – hangsúlyozta a polgármester, majd beszélt az elmúlt év jelentősebb fejlesztéseiről, amelyekhez pályázati támogatást nyertek. Ilyen volt többek között a külterületi utak rendbetétele, a szociális célú tüzelőanyag vásárlása, a település rendezését, karbantartását segítő gépek beszerzése, az ivóvízvezeték rekonstrukciója, cseréje, a repülőtérnél történt bozótirtás. – Legyünk büszkék eredményeinkre, legyen közös célunk a falunk szebbé, jobbá tétele – hangsúlyozta a polgármester, aki felvázolta további céljaikat is, többek között egy kultúrház létrehozását.

Minden korosztály jól érezte magát a szüreti mulatságon
Forrás: Kovács Erika

A falunap kitűnő hangulatban telt Szentkirályszabadján, ahol díszes menet, benne feldíszített lovas kocsik, lovasok, traktorosok, zenekar, néptáncosok, énekkar és a menethez csatlakozó felvonulók sétáltak végig nótázva, táncolva, kitűnő borokat kínálva a településen. A jókedvű, díszes menet az iskolához érkezett, ahol 11 csapat állt a kondérokhoz a főzőversenyen. A balatonfüredi fúvósok egy hatalmas sátorban kitűnő műsort adtak a népdalkör, a nép- és sporttáncosok, az óvodások mellett. Együtt énekelt a közönség Bebével, a Back II Black együttes énekesével, majd a ’70-es és ’80-as évek slágereit hallgatták az emberek, köztük sokan táncra is perdültek a retró dallamokra. A falunapot kirakodók, kézművesek, gyermekfoglalkozások is színesítették. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában