Üdv a városban!

2023.11.09. 11:30

Cukik az új lakók a Veszprémi Állatkertben

Bár lassan az őszi hónapokat is magunk mögött tudjuk az eseménydús nyár után, a Veszprémi Állatkert már most készül a következő szezonra, ugyanis nemrég új állatok érkeztek a ZOO-ba – értesült a veol.hu.

Juhász-Léhi István

Forrás: Veszprémi Állatkert

Megtudtuk, az új lakók egyike egy ifjú kapibara hím Németországból, a két csodaszép feketenyakú hattyú hölgy pedig Svájcból költözött Veszprémbe. 

Forrás: Veszprémi Állatkert

Az állatkert vezetése reménykedik benne, hogy nekik köszönhetően a jövőben az elképesztően aranyos kapibarakölykökkel és pelyhes hattyúfiókákkal is találkozhatnak az ide látogatók.

Mindkét állatfaj nagyon kedvelt a látogatók körében. Eredeti élőhelyük egyébként Dél-Amerika. Az óriási tengerimalacra hasonlító kapibara a Föld legnagyobb rágcsálója, folyók és tavak környékén él. Vízidisznónak, illetve úszó disznónak is nevezik, ugyanis kitűnően úszik, lábujjai között úszóhártya található. A feketenyakú hattyú 3-8 tojást rak, melyen a tojó 5 hétig kotlik, a hím pedig őrködik körülötte. A fiókák fészekhagyók, szüleik gyakran a hátukon hordozzák őket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában