Országos helyezés

2023.12.10. 16:52

Nagyszerű deákos siker a Bolyai versenyen

A veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola hagyományosan a Bolyai országos matematika-, magyar- és természettudományi versenynek a megyei, illetve regionális szervezője.

Juhász-Léhi István

A bronzérmes deákos hölgykoszorú

Fotó: Deák Ferenc iskola

– Az idei évben is megrendezésre került ez a nagy múltú, népszerű és nagyon-nagyon sok gyereket mozgósító eseménysorozat – újságolta lapunknak Horváth Szilárd igazgató. – A matematika, illetőleg a magyar versenyeken már túl vagyunk, mind a két tantárgyból nagyon szép sikereket értek el a tanítványaink – tette hozzá. 

Országosan külön kiemelendő az 5. a osztály négy lányból álló csapata, akik matematika tantárgyból a nemrég Budapesten rendezett országos szóbeli döntőn szerepeltek, és azt megnyerve a teljes sorozat bronzérmét vihették haza.

– Kitűnő iskolák között versengve sikerült mindez, nagyon büszkék vagyunk a tanítványainkra, de mind magyarból, mind pedig matematikából – rajtuk kívül is – nagyon sok szép, értékes helyezést értünk el – mondta büszkén az intézményvezető.

A Bolyai országos matematikaversenyen országos 3. helyezett csapat tagjai: Alvári Nóra, Boros Kincső, Laki Patrícia Liza, Merics Kata (5. a osztály). Felkészítő: Horváth Szilárdné. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában