Az ünnepvárás üzenete

2023.12.20. 17:14

"Nagybevásárláskor mintha Isten világa távoli lenne a mindennapoktól" – Lőrinc atya adventi gondolatai

Még a pap bácsik és az őket az üzletben sorbanálláskor megszólító gyerekek is észreveszik, milyen feszültek a szülők a karácsony előtti nagybevásárláskor. Ilyenkor mintha Isten világa távoli lenne a mindennapoktól – erről beszélt Huszár Lőrinc ciszterci szerzetes, zirci plébános az adventi koszorú gyertyájának meggyújtásakor.

Rimányi Zita

Huszár Lőrinc atya: "Legyinthetnek az emberek azzal, milyen aggasztó számukra a jövő. De megtehetjük azt is, hogy hagyjuk, Isten örömről szóló üzenete hatoljon be szívünkbe és átmelegítse azt"

Fotó: Rimányi Zita / Napló

"Idén az adventi koszorú negyedik gyertyájának lángja rövid ideig fog csak égni, mert advent negyedik vasárnapja szenteste napjára, a karácsony előtti napra esik. Isten szintén közel van hozzánk, mindig, ezt az ünnepre készülve is átérezhetjük. Ne csak az elintézendőkkel törődjünk, egy-egy pillanatra álljunk meg. Gondolhatunk arra ilyenkor, amire a harmadik gyertya meggyújtásakor, arra, hogy örülhetünk, mert az Úr közel van. Legyinthetnek persze erre az emberek azzal, milyen aggasztó számukra a jövő. De megtehetjük azt is, hogy hagyjuk, Isten örömről szóló üzenete hatoljon be szívünkbe és átmelegítse azt" – fogalmazott Lőrinc atya. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában