A házasságban felemeljük egymást

2024.02.22. 13:00

Istentisztelettel zárták a Házasság hetét Tapolcán

A Házasság hetének záró istentiszteletére zsúfolásig megtelt a protestáns templom.

Tóth B. Zsuzsa

Az igehirdetésben Kóródiné Demeter Orsolya református lelkipásztor hangsúlyozta, hogy a korabeli pecséteket vagy nyakba akasztva hordták, mint egy medált, vagy pedig a kézen gyűrűként, karperecként. A pecsétet hordó azt állandóan magán viselte a szíve közelében. 

A Házasság hetének záró istentiszteletére zsúfolásig megtelt a protestáns templom Tapolcán
Forrás: szervezők

– A feleség pont ezt kívánja férjétől, hogy legyen mindig mellette, legyen olyan közel a szívéhez, amilyen közel voltak a korabeli pecsétek. A pecsét egyben aláírás is volt, ha valaki hivatalos levelet küldött, és igazolni szerette volna, hogy az az üzenet az ő tudtával és akaratából érkezik, akkor lepecsételte. A pecsét az ő jelenlétét garantálta. Amikor ma a feleség azt kéri, hogy tegyél engem mint egy pecsétet a te szívedre, akkor azt szeretné, hogy legyen ott a szerelmese minden gondolatában. Különösen nagy jelentősége van e felhívásnak ma, amikor olyan sok férj dolgozik külföldön, és jobb esetben hétvégén találkoznak a házaspárok. Úgy lesz krisztusi értéke a házasságunknak, hogy fölemeljük egymást – mondta Kóródiné Demeter Orsolya.

Az ünnepi istentiszteleten Dobó Zoltán polgármester köszöntötte a házaspárokat. Felemelőbbé tette az ünnepi istentiszteletet Halas Adelaida színművész előadása és Ambrus Lelle csellóművész játéka. A jelenlevők számára nagy örömet nyújtott látni a templomban a több mint hatvan éve házasságban élő párokat és a fiatalokat is, akik néhány éve tettek házassági fogadalmat. Az ünnepi istentiszteleten minden házaspár áldásban részesült az Úr asztala körül állva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában