Nők a Balatonért Egyesület

2024.02.05. 12:00

Túráztak a platánokért

A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) badacsonytomaji csoportja túrát szervezett hétvégén azzal a céllal, hogy településükön megkeressék és összeszámolják a platánfákat.

Szijártó János

Szombaton a NABE helyi csoportjának lelkes tagjai a település platánfáit számolták össze, s javasolják azok védelembe vételét

Forrás: szervezők

A jó hangulatú kiránduláson részt vett Krisztin N. László polgármester és Békássy Gábor, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársa, aki sok érdekes információt osztott meg a résztvevőkkel a hatalmas, akár több száz évig élő fákról. Badacsonytomajon is vannak öreg platánok, amelyek sok mindenről tudnának mesélni, de mellettük ott felnövekvő fiatalabb generáció, amelyeket óvni, védeni kell. Szombaton hetvenöt fát sikerült számba venni, ám ez még korántsem tekinthető végleges adatnak. A NABE helyi csoportja javaslatot tesz Badacsonytomaj önkormányzatának a platánfák vizsgálatára, majd helyi védelembe vételére. 

A túra során a csoport Krisztin N. László polgármester invitálására megtekintette Badacsony ikonikus épületét, a megújult Tátikát, ami sokakban régi, kedves emlékeket idézett fel, és páratlan panorámájával a szó szoros értelmében elkápráztatta a vendégeket. A kirándulás az Egry művelődési házban egy kötetlen baráti beszélgetéssel ért véget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában