Nemzeti ünnep

2024.03.15. 07:00

Huszár látogatta meg a pápai ovisokat

A közelgő nemzeti ünnep kapcsán nemzeti színekbe öltözött a pápai Szivárvány Óvoda. Az intézményben tartott projekthét keretében a Pápai Huszár Egyesület fiatal vitéze látogatta meg a gyerekeket.

Haraszti Gábor

Nagy érdeklődéssel hallgatták a vitézt az ovisok Fotó: Horváth Andrea

Az ovisok már hetek óta készültek a nemzeti ünnepre, a faliújságot sok szép alkotással díszítették fel, és nemzeti színbe öltözött az épület is. 

Fotó: Horváth Andrea

A projekthét első napján ügyességi verseny volt, készítettek könyvjelzőket, sőt az óvónéniktől minden kisgyermek egy kokárdát kapott ajándékba. Ezt viselték a picik akkor is, amikor Ambrus Zalán, a Pápai Huszár Egyesület fiatal vitéze látogatott az óvodába. A huszár mesélt a gyerekeknek az öltözetről, fegyverekről, az ovisok pedig szavalattal, énekkel, tánccal kedveskedtek a vitéznek, sőt Szelencsikné Tibolt Anita tagóvoda-vezető csellómuzsikával lepte meg a gyerekeket. A tematikus hét folytatásában a tornaszoba "Pilvax kávéházzá" alakult, ahol teát, kakaót és forró csokit kóstolhattak a kicsik, majd a nagycsoportosok részt vettek a közös városi versmondáson. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában