Olvasónk küldte

2024.03.19. 08:00

Jogos vagy nem? Így parkoltok ti – Veszprémben

Ezúttal nem szabálytalanságról, nemtörődömségről lesz szó. Egy félreérthető helyzetről – nevezzük táblának –, illetve egy olvasói kérdésfelvetésről. Míg az előbbit előbb-utóbb ki lehet silabizálni, az utóbbi észrevétel szerintünk is jogos.

Benkő Péter

A helyszín a vármegyeszékhely Kórház utcája. Az utca egyirányú, és – igaz, kevés, de – jobb oldalán parkolókat alakítottak ki valamikor. A jegyautomata mellett pedig ott egy megállni tilos tábla, ami félreértésre ad(hat) okot.

Nem szabálytalanság vagy nemtörődömség, mégis kérdéseket vet fel a helyzet
Fotó: olvasó

A szituáció okozhat bizony fejtörést, hisz minden szabályos, még a tábla is, ami a Kórház utcában a parkolási tilalmat jelzi. Viszont nem a kijelölt helyeken, hanem az úttesten (előfordult már, hogy ott állt meg az autós, mi ne tegyük). Mondjuk, hogy a dolognak ezt a részét így tisztáztuk.

Van viszont egy másik része, ami igencsak fejtörést okoz a városnak is (ezt is tudjuk, nemrég utánajártunk), az illetékesek szerint Veszprém sűrű beépítettsége és földrajzi adottságai – adottságok, melyeken változtatni nem vagy csak igen-igen nehezen, hatalmas költségek árán lehet. Viszont jogos az olvasói kérdés, miszerint aki járni nem képes beteget hoz a kórházba, és nem talál parkolóhelyet vagy csak a Mártírok út végén, nos, az mitévő legyen?

Várjuk a többi olvasó véleményét a fenti probléma kapcsán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában