Fergeteges hangulat

2024.03.22. 14:00

Nagyszerű végjáték és meglepetés az Oviolimpia’24 döntőjében

Izgalmas pillanatok tanúi lehettek a gyerekek és a szurkolók a hetedik alkalommal megszervezett Oviolimpia döntőjében, a sportcsarnokban, ahol a második elődöntőhöz hasonlóan holtverseny alakult ki az első két helyezett között, így ismét egy extra verseny döntötte el a végső sorrendet. Hivatalosan a Vízikék Óvoda Vízimanói bizonyultak a legügyesebbnek, ám minden résztvevő nyert, hiszen a Sportváros Nonprofit Kft. jóvoltából sportszerekből álló csomagot, valamint intézményenként egy légváras kitelepülést kapott minden versenyző óvoda.

Tóth B. Zsuzsa

Jákli Péter sportszervező, a verseny koordinátora szerint a jó hangulatú megmérettetés évről évre igazi színfolt a Sportváros életében, hiszen ilyenkor zászlókkal, molinókkal, dob- és sípszóval telik meg a létesítmény.

Az oviolimpia döntője újabb izgalmakat tartogatott a gyerekeknek
Az oviolimpia döntője újabb izgalmakat tartogatott a gyerekeknek
Fotó: Györkös József

 Az óvodások és családjaik, pedagógusaik szurkolásánál és lelkesedésénél pedig nincs meghatóbb, hiszen ők még mindent beleadva támogatják egymást, őszintén rámutatva a sport esszenciájára. A döntőben az elődöntőkőn legjobban szereplő ajkai és körzeti óvodák három-három csapata vett részt. Ezúttal is hét, ügyességet, gyorsaságot és koncentrációt igénylő feladatban mutathatták meg rátermettségüket a gyerekek, ám a megmérettetés előtt a vicces, buzdító bemutatkozásoké volt a főszerep.

Az oviolimpia döntője újabb izgalmakat tartogatott a gyerekeknek
Az oviolimpia döntője újabb izgalmakat tartogatott a gyerekeknek
Fotó: Györkös József

A kicsik élvezték a koruknak megfelelően kialakított akadályok „legyőzését”, az óvodapedagógusok szívvel-lélekkel buzdították csoportjuk tagjait. Első helyen végeztek a Vízikék Óvoda Vízimanói, második lett a Szent István Király Óvoda Tósoki Királyok csapata. Harmadikként a Hétszínvirág Óvoda Szárnyaló Sólymai végeztek, de szépen küzdött a versenyben a nyirádi óvoda Csiga-biga (Turbó-csiga) csoportja, az úrkúti óvoda Csodacsapata és a halimbai óvoda Pitypang csapata is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában