Ünnepeltek a jegesmedvék

2024.03.08. 13:00

Születésnap csobbanással a Balaton-parton

Nemcsak frissítő csobbanásban volt része annak, aki Pribék István tréner, alapító vezetésével részt vett a Balatoni Jegesmedvék fürdőzésén Balatonalmádiban, a Budatava strandon február 6­-án, szerdán, hanem egy különleges születésnapban is.

Kovács Erika

Murvai József, az egyik legrégebbi jegesmedve ugyanis itt ünnepelte születésnapját, amelyen a többiek, mivel mindenki autóval érkezett, gyerekpezsgővel koccintottak. 

Születésnapot ünnepeltek a jegesmedvék
Születésnapot ünnepeltek a jegesmedvék
Fotó: Kovács Erika/Napló

A fürdést, mint mindig, ezúttal is speciális, lazító légzés és parti edzés előzte meg, majd a fürdőzés után a visszamelegedés is a parton történt egy kiadós tornával. A mostani csobbanás külön szépségét adta, hogy már rügyeznek, virágoznak a növények, a fák a parton, ami nagy újdonságot jelent ahhoz képest, hogy néhány héttel ezelőtt a rövid nappalok miatt már délután fáklyákkal csobbantak a jegesmedvék a Balatonban. Céljuk az, hogy népszerűsítsék az egészséget, a téli Balaton szépségét, és ráirányítsák a figyelmet az életkörülményei miatt kihalófélben lévő, gyönyörű fajra, a jegesmedvékre. Murvai József, aki egy cégnél vezető beosztású mérnök, valamint edző is, örömmel vette a parti köszöntést. Egy másik jegesmedve nemrég egy egzotikus országban járt, ahol meleg volt az óceán, de mégis azt mondta, nagyon hiányzott neki a Balaton, meg ez a jó kedélyű, kitűnő közösség, így alig várta már a csobbanást a hideg vízben!  

Születésnapot ünnepeltek a jegesmedvék
Születésnapot ünnepeltek a jegesmedvék
Fotó: Kovács Erika/Napló

   

Mint ismert, a Pach Gábor elnök vezette Balatoni Kör kezdeményezésére örömmel fürdik körbe a jegesmedvék a Balatont, akik az egész országból érkeztek, és már közel félszázan vannak. Eddig nagy érdeklődés mellett hetente Balatonalmádiban csobbantak, de a körbefürdés ötletére a közelmúltban már jártak a balatonakarattyai és a balatonfüredi strandon is, március 9-én pedig Alsóörsre mennek, ahol valóságos örömünnepet rendeznek a hideg fürdőzés alkalmából finom falatokkal, lángossal, fagylaltozással, és az önkormányzat forró italokról, zenéről, hangulatról is gondoskodik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában