támogatás

2017.10.12. 06:59

Bölcsődét építenek 95millió forintos állami támogatásból

Jó hírt közölt Kontrát Károly országgyűlési képviselő a Miske Óvodában tartott kihelyezett sajtótájékoztatón.

Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

A kormány úgy döntött, hogy 95 millió forinttal támogatja a bölcsőde felépítését.Szabó Balázs polgármester megköszönte Kontrát Károly országgyűlési képviselő munkáját, melyet a mostani pályázat során is nyújtott. – Az új bölcsőde segíti az édesanyák mielőbbi visszatérését a munkába, erősödik a Felsőörsön biztosított szociális háló, nő az esélyegyenlőség. Nő a falu népességmegtartó és népességvonzó ereje, ráadásul három új munkahely is létrejön – hangsúlyozta a faluvezető. Mi indokolja, hogy Felsőörsön bölcsőde épüljön? Szabó Balázs polgármester erre azt válaszolta, hogy a 2000-es évek elején körülbelül 1100 fő lakott a településen, míg most 1776. Évről évre növekszik a község lakosainak a száma, egyre több fiatal család költözik Felsőörsre. Rá-adásul idén 25 ifjú polgárt köszöntöttek augusztus 20-án, jelenleg nyolc várandós kismamáról tudnak.

A felsőörsi polgármester és az országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón a látványtervek előtt Fotó: Szendi Péter

Felsőörsön sok a nagycsaládos, összesen 50 kisgyermekről tudnak, akik bölcsődébe járhatnak.A bölcsőde az óvoda telkén, egy régi gazdasági épület elbontása után épül meg. A 2014-ben kibővített óvodát és a bölcsődét egy folyosóval kötik össze. Az épület energiatakarékos, hőszivattyús fűtésű, napelemes és akadálymentesített lesz. Tizenkét személyesre tervezik a bölcsődét.Kontrát Károly a megjelent gyermekeket és az édesanyákat köszöntötte, akik nagyon örültek a jó hírnek.

Fotó: Szendi Péter

- Jó érzéssel tölt el, hogy a község lakóinak száma dinamikusan nő, hogy sok kisgyermek születik. Ezért is indokolt a bölcsőde Felsőörsön. Október 3-án jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, mely a 95 millió forint támogatás oda-ítélésről rendelkezik. A jövő év őszén várható, hogy a bölcsőde megnyílik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában