pályázati támogatást nyertek

2018.05.09. 14:00

Egészségsziget épül 63 millió forintból Gyulafirátóton

Veszprém 63 millió forintos pályázati támogatást nyert a gyulafirátóti orvosi rendelő felújításra: a munkálatok holnap kezdődnek, a felújítás várhatóan november végig tart.

Juhász-Léhi István

Czaun János, Brányi Mária és Lamos Péter Fotó: Juhász-Léhi István

-Újabb felújítási eleméhez ért a veszprémi egészségügyi alapellátást megújító projekt csomag, s ezen belül újul meg a gyulafirátóti rendelő is – mondta Brányi Mária alpolgármester. Mint kiderült, a felújítás után színvonalas és korszerű infrastruktúrájú épület jön létre, amelyben felnőtt és gyermek háziorvosi ellátás mellett a iskola-egészségügyi szolgálat is helyet kap majd.

A felújítás kapcsán arra is törekednek, hogy gazdaságosabban üzemeltethető legyen a rendelő épülete, mind energetikai-, mind működtetési szempontból, ugyanakkor a ma már alapvető akadálymentesítés is megtörténik a megújuló létesítményben.

Czaun János, Brányi Mária és Lamos Péter Fotó: Juhász-Léhi István

Lamos Péter, a Városfejlesztési Iroda vezetője elmondta, hogy mindezek mellett a hálózatok felújítására is sor kerül majd. Szigetelik az épület falait és a padlásfödémet is, de „nem ússzák meg” a nyílászárók sem, hiszen cserélni fogják azokat. A tervek szerint korszerűsítik és cserélik a padló- és falburkolatok csakúgy, mint a belső ajtókat, vagy éppen az elektromos hálózatokat. De felújítják a szanitereket és az orvosi rendelő parkolóit is. A kivitelezésre 63 millió forint áll rendelkezésre, a munkálatok a tervek szerint holnap kezdődnek és várhatóan idén november végén befejeződnek.

- Gyulafirátót örvendetes gyarapodás előtt áll – emelte ki Czaun János önkormányzati képviselő, aki szerint a jelenlegi beruházás három évvel ezelőtt kezdődött a Védőnői Szolgálat épületének újjáépítésével, míg a mostani munkálatok után egyfajta egészségsziget jön majd létre.

Az építkezés idején a felnőttorvosi rendelő a gyermekorvosi rendelőbe költözik, míg a gyermekorvosi ellátás a Védőnői Szolgálat épületében működik átmenetileg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában