Kirándulás a jövőbe

2018.10.17. 07:00

Lépést kell tartani az informatikával

Bizonyára mindannyian eljátszottunk már a gondolattal, hogy milyen jó lenne, ha a monoton, nehéz munkát robotok végeznék el helyettünk, kiszolgálnának minket. Megfőznék a kávénkat, kitakarítanák a lakásunkat.

Polgár Tibor

A katolikus iskola diákjait számos érdekesség várta a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban Fotó: Tóthné Bóna Márta

A pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola 40 diákjának ez az álom egy rövid időre valóra vált: bepillanthattak a „jövőbe”, és kipróbálhatták a XXI. század technikáját, amikor a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központba kirándultak. Itt láthattak többek között Legóból készült okosházat, amely napelemekkel van felszerelve, tökéletes a hőháztartása, sőt, még a növényeket sem kell gondozni, mert minden szükségletüket automatikusan kielégítik – tudtuk meg Tóthné Bóna Mártától, a katolikus iskola tanárától. Tájékoztatása szerint a tanulóik megismerkedhettek a robotok programozásával, és maguk is készítettek egyszerű utasításokat végrehajtó programot. Nagy sikert aratott a házőrző robotkutya, amely a gazda simogatására és hangjára is reagált. Emellett egy többfogásos, ízletes ebéddel is vendégül látták őket.

A katolikus iskola diákjait számos érdekesség várta a Mobilis Interaktív
Kiállítási Központban Fotó: Tóthné Bóna Márta

– Diák és tanár számára is rendkívül tanulságos volt ez a kirándulás. A gyerekek kedvet kaphattak a programozáshoz, és tudatosult bennük, hogy érdemes informatikát tanulni, mert nagyon nagy lehetőségek rejlenek benne. Mi, kísérő tanárok pedig még inkább ráébredtünk arra, hogy nekünk is igyekeznünk kell lépést tartani a fiatal nemzedékkel és az informatika rohamos fejlődésével – fogalmazott Tóthné Bóna Márta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában