Rajzfilmünnep

2017.11.19. 17:19

Rajzfilmünnep volt Sümegen

Nagy sikerrel rendezte meg a múlt héten a Kisfaludy Sándor Művelődési Központ a Rajzfilmünnepet.

Tóth B. Zsuzsa

A gyerekeket foglalkozások is várták Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az ünnep a több mint száz-éves magyar animáció történetéből adott ízelítőt a népes közöségnek. A 15 éves KEDD Animációs Stúdió gazdag rajzfilmkínálatot gyűjtött össze, amelyből színes programokkal teli, rajzfilmvetítésekkel egybekötött hétvégét rendezett az intézmény, hogy közvetítse a rajzfilm értékét a családoknak és megismertessék őket a magyar és nemzetközi rajzfilm múltjával és jelenével. A művelődési központ a fenti gondolatok mentén kapcsolódott az 5. Országos Rajzfilmünnephez ingyenes rajzfilmvetéssel és játékos programokkal. A rendezvényen a látogatók 15 meséből választhattak, azok között voltak klasszikus magyar rajzfilmek, mint a Kockásfülű nyúl, Kíváncsi Fáncsi, Vízipók-Csodapók, Nagy ho-ho horgász, Kukori és Kotkoda, Pityke, Pom Pom, Mikrobi, Vuk, Kérem a következőt, Mézga család, Mekk mester és mai, a kicsik számára oly kedves mesék is, mint a Bogyó és Babóca vagy a Hoppi mesék.

A gyerekeket foglalkozások is várták Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A program sikerét igazolja, hogy a két napon közel kétszázan látogattak el az intézménybe. A rendezvény megmozgatta a családokat, jókedvűen, nosztalgiázva nézték a meséket. A gyerekeket foglalkozások is várták, szülőkkel, nagyszülőkkel együtt próbálták ki a memóriajátékokat, mesekirakókat, rajzfilmkvízeket. A pozitív visszajelzések szerint igény van a hasonló családi programokra. tbzs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában