Virtuális kiránduláson gyakorolták az ajkai diákok az angolt

Virtuálisan mutatják be Magyarország, Veszprém megye és benne Ajka város látnivalóit az Erasmus program keretében az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegysége diákjai május harmadik hetében délutánonként.

Tisler Anna

Imréné Bajczi Erzsébet a bánkis diákok körében

Fotó: Györkös József

A terv szerint ekkor fogadták volna a többi ország csapatait, de a járvány miatt erről le kellett mondaniuk. A hat országot magában foglaló, 2018 szeptemberében kezdődött együttműködést eredetileg kétévesre tervezték, de a világjárvány miatt egy évet hosszabbítottak. Imréné Bajczi Erzsébet angolnyelv-tanár kérdésünkre elmondta, hogy a munkanyelv az angol, de a különböző országok diákjai egymás anyanyelvét is tanulják. A projekt fő koordinátora Törökország, Magyarországon kívül részt vesz Románia, Lengyelország, Portugália és Hollandia egy-egy iskolája. A csapatok a bánkisok által készített társasjátékban mérték össze tudásukat, a külföldiek magyar nyelven mutatkoztak be, majd kérdésekre válaszoltak. A délután vidáman zajlott, jól érezték magukat, közben megismerkedtek Magyarország épített és természeti kincseivel.

A résztvevők egyike, a 11. osztályos Poczai ­Dávid kérdésünkre elmondta, azért csatlakozott a programhoz, mert így kinyílt előtte a világ. A program keretében korábban Hollandiában járt, ahol összebarátkozott a kinti középiskolásokkal, gyarapította angolnyelv-tudását, megtapasztalta, hogy miként élnek, gondolkodnak más országok fiataljai. A kint töltött napok alatt sok érdekeset látott. A program résztvevői Messengeren tartják a kapcsolatot. A beszélgetéseik nyelv­gyakorlásnak is hasznosak.

Imréné Bajczi Erzsébet a bánkis diákok körében Fotó: Györkös József

A részt vevő diákokat családoknál szállásolták el, így megtapasztalták a fogadó ország életformáját, megkóstolták jellegzetes ételeiket, és nem utolsósorban, ha meg akarták értetni magukat, rá voltak kényszerítve, hogy használják angol szókincsüket, amelyről kiderült, hogy nagyon gazdag, az iskolában jó alapokat kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában