Sikerrel vetélkedtek a tarczys Szakács testvérek

Szakács Boglárka és Szakács Panka, a pápai Tarczy Lajos Általános Iskola két tanítási nyelvű tagozatának diákjai az elmúlt évben több tanulmányi versenyen is sikerrel szerepeltek.

Laskovics Márió

Szakács Panka és Boglárka

Forrás: családi

Szakács Boglárka (7. e) és Szakács Panka (3. e) a Tarczy Lajos Általános Iskola két tanítási nyelvű tagozatának boldog diákjai. Sokoldalúságuk már korán megmutatkozott, mivel nemcsak a magyar és angol nyelv területén értek el szép sikereket, de matematikából is bebizonyították, hogy az a kedvenc tantárgyaik közé tartozik, mesélte lapunknak Szakácsné Kokas Judit.

– A lányok négyéves koruk óta hegedülnek, aminek köszönhetően a szép iránti érzékenységük, zenei kompetenciájuk az átlagosnál gyorsabban fejlődik, és ez valószínűleg összefüggésbe hozható más kompetenciák gyorsabb fejlődésével is – jegyezte meg a büszke édesanya, majd elsorolta gyermekei szép eredményeit.

2020-ban mindketten indultak a törökszentmiklósi Wass Albert Országos Vers- és Prózamondó Versenyen. Panka első, míg Bogi második helyezett, illetve különdíjas lett saját kategóriájában. Bogi tavaly a Veszprém megyei Szép Magyar Beszéd versenyen első helyezést ért el. A Tarczy iskola által szervezett Nagy László járási szavalóversenyen a 2020/2021-es tanévben mindketten a dobogó első fokán állhattak.

Az idei tanévben az ELT Hungary On-lion országos angol nyelvi versenyén mindkét lány országos első helyezést ért el. Az Ifjú Tehetségekért Jövőnk Érdekében Egyesület által lebonyolított Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaversenyen Panka első, míg Boglárka harmadik díjas lett.

Szakács Panka és Boglárka Fotó: családi

Bogi a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny országos döntőjébe jutott, ahol a helyesíráson túl egy újfajta digitális technikával is fel kellett vennie a versenyt. A Tarczy iskola szervezésével a 2021-es Nemzetközi Számítógépes Rajzversenyen megosztott első helyezést ért el. A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány országos internetes matekversenyén negyedik helyezést szerzett.

Panka a Tudásbajnokság levelezős versenyén megyei első helyezést ért el magyar nyelv tantárgyból saját kategóriájában. Felkészítő tanáraik Nagyné Mayer Ágota, Nagyné Egyházi Edina, Horváth Dóra, Miklós-Mátyás Beatrix, Kissné Vadicsku Patrícia, Tatyjana Kramarenko, Spissich László és Németh József voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában