Az új Bodzaházban állított ki Nagy Bogi festő- és grafikusművész

Sej a jásdi kertek alatt címmel nyílt kiállítása a helyi Bodzaházban Nagy Bogi festő- és grafikusművésznek. Nem véletlenül, hiszen hiába él a művésznő külföldön, gyermekkorát a településen töltötte, amire a mai napig szeretettel gondol.

Juhász-Léhi István

Nagy Bogi kalauzolta a jásdiakat a Bodzaházban nyílt tárlatán

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Bodzaházat – mint a bodza tematikára épülő interaktív kiállítóteret és turisztikai információs pontot – néhány hete avatták fel: még akkor megtörtént e terem eskető helyszínként való felavatása, nemrég előadóteremként debütált a ház, most pedig galériát avattak.

Nagy Bogi első önálló magyarországi kiállítása szeptember 17-ig látogatható. A képen Ovádi Péter és Győry Tünde Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Egy olyan kiállítóteret kívántunk létrehozni, amely hétfő kivételével a Bodzaház nyitvatartási idejében látogatható a vendégek számára. De ugyanúgy élő díszletként szolgál majd az esketések, a klubfoglalkozások, a konferenciák és az előadások számára – fogalmazott a megnyitón Győry Tünde, a település polgár­mestere.

Elhangzott az is, hogy Nagy Bogi jásdi gyökerekkel rendelkezik, a falu mégsem ismerte őt, hiszen szinte csak gyermekkora egy részét töltötte itt, s jó néhány éve már Németországban él. A hatá­sok, a jásdi szép emlékek azonban mélyen beágyazódtak az életébe.

Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Szerencsés ember, mert érzelmeit, érzéseit alkotásai által ki tudja fejezni. Életre kelő képek, hangban, grafikában, pop-artban. Mi pedig hálásak és büszkék vagyunk, hogy mindezt megfogalmazza helyettünk – fejtette ki Győry Tünde.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Naplónak a tárlat kapcsán úgy fogalmazott, nemrég adhatták át ezt a csodálatos épületet, és most nagy öröm számára, hogy itt lehet egy nagyszerű kiállításon.

Nagy Bogi kalauzolta a jásdiakat a Bodzaházban nyílt tárlatán Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Amikor Jásd megálmodta a Bodzaházat, fontos szempont volt, hogy egyfajta közösségi tér, találkozási pont legyen. Az, hogy ezt a találkozási pontot olyan remekműveket felvonultató kiállítással tudjuk még érdekesebbé varázsolni, mint Nagy Bogi festő- és grafikusművész alkotásai, külön öröm – mondta Ovádi Péter. Kiemelte, hogy Veszprém és térsége lesz 2023-ban Európa kulturális fővárosa. Ennek kapcsán arra emlékeztetett, hogy nemcsak Veszprémen van és lesz a fókusz, hanem a megyeszékhely vonzáskörzetében lévő „ékszerdobozok”, mint Jásd bemutatása is fontos szerepet játszik.

Nagy Bogi első önálló magyarországi kiállítása szeptember 17-ig látogatható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában