Zenei fejlesztő projekt indul Veszprémben

Hangjáték néven indul a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat zenei fejlesztési projektje, melyben a könnyűzenei képzési lehetőségek bővítése, zenei közösségek támogatása és kisgyermekes foglalkozások rendezése is szerepel.

MTI

Forrás: pixabay

A Hangjátékot bemutató veszprémi sajtótájékoztatón Weyer Balázs, a Hangvető programigazgatója elmondta: szeretnék elérni, hogy Magyarországon Veszprémben játsszanak legtöbben hangszereken, énekeljenek vagy zenéljenek. Ezért a Hangjáték projekttel zenei közösségek – kórusok, amatőr fúvós- és szimfonikus zenekarok – működését kívánják támogatni, foglalkozásokat indítanának kisgyermekek zenei fejlesztésére, kialakítanának egy könnyűzenei képzési központot, valamint a régióban élő zenészek és zenetanárok tevékenységét is segítenék.

Vikman Pál, az EKF komolyzenei programmenedzsere hangsúlyozta: a Hangjáték az ENSZ Nevelésügyi Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) által Veszprémnek odaítélt Zene városa cím célkitűzéseivel összhangban az egészen kis gyermekektől az idősekig minden korosztálynak szól.

A zenei fejlesztési program első lépéseként a szervezők várják olyan zenészek és zenetanárok közreműködését, akik szívesen lennének részesei a projektnek. Közölték: a Hangjátékkal jelen lesznek augusztus 25–28. között a Veszprémi Utcazene Fesztiválon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában