Dívák estéje a pápai Fő téren

Az 1970-es, '80-as évektől egészen napjainkig csendültek fel könnyűzenei slágerek ismert hölgy énekesektől a Pápai Musical Stúdió háromtagú formációjának köszönhetően.

Laskovics Márió

Dívák estéje címmel Ács Zsuzsa, M. Varga Vera és S. Somogyi Szilvi adott zenés műsort az S. K. Társulat nyári pinceszínházi sorozatában múlt pénteken az egyik Fő téri vendéglátóhely teraszán. M. Varga Vera, a Pápai Musical Stúdió vezetője a sorozat kapcsán felidézte, a társulat lehetőséget kapott rá, hogy a volt Griff szálló pincéjét a közeljövőben, várhatóan ősztől színházzá alakítsa. A tulaj kérésére szerveztek ingyenes rendezvényeket, a stúdió junior csoportja, a volt tagokból álló Gráciák, az Illés Csaba gitártanár ajánlotta, fiatalokból álló Mondegreen zenekar, a Megafon zenei egyesület és természetesen az S. K. Társulat közreműködésével.

cs Zsuzsa (feketében), M. Varga Vera (kékben) és S. Somogyi Szilvi (fehér-feketében) díva énekesnők slágereivel ajándékozta meg az érdeklődőket a Fő téren
Fotó: Laskovics Márió/Napló

– Mivel igény mutatkozott rá a stúdión belül, ezért a repertoárból tematikus műsorokat állítottunk össze, két-három-négy fős formációk alakultak a tagokból. A Dívák elnevezés nem ránk, hanem azon énekesnőkre utal, akik dalait előadjuk. Mindenkinek van egyébként saját repertoárja, ehhez egyeztetünk még további, beilleszthető dalokat, így áll össze az egyórás műsor. Szerencsére elég széles a zenei palettánk – jegyezte meg a stúdiót vezető M. Varga Vera, aki magyar tánc-, kuplé- és operettslágerekkel ajándékozta meg a közönséget.

– Az 1970-es, '80-as évektől egészen napjainkig felcsendülnek slágerek Kovács Katitól, Cserháti Zsuzsától, Csepregi Évától, a Dolly Rolltól, Rúzsa Magditól. Többnyire én képviselem a külföldi vonalat, főként ABBA-, Gloria Gaynor-, rock és dzsessz dalokkal. Igyekszünk megadni a kijáró tiszteletet mind a hölgy énekeseknek, mind a daloknak. Próbálunk mindenkinek a stílusához, hangszínéhez, kiállásához illőt választani – tette hozzá Ács Zsuzsa.

S. Somogyi Szilvi főleg Zalatnay Sarolta és Kovács Kati számait énekli, ezúttal újdonságként Tóth Vera egyik dalával is készült. Mint mondta, saját ízlése szerint választ dalokat, mert ezekbe könnyen bele tudja élni magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában